Now you understand. It’s a wonderland.

Näin kahden viikon loman jälkeen sitä luulisi olevan tarjolla tarina jos toinenkin. Kyllähän niitä tarinoita olisikin, mutta nyt kirjoittamiskynnyksen ylittää joku aivan muu asia. Ajelin tuossa autolla nimittäin kotia kohti äskettäin ja tein maailmanluokan havainnon. Se saattaa olla havainto jota ei olla ennen tätä päivää tehty. Kun ymmärsin asian, tiesin että nyt ollaan isojen asioiden ääressä. Palaset loksahtelivat paukahdellen kohdalleen ja tietoisuus siitä, mitä oli tapahtunut, valtasi tajunnanvirtani.

Se oli vuosi 2009. Elimme toukokuuta. The Crash oli muutama kuukausi sitten ilmoittanut hajoavansa. Itse olin matkalla jäähyväiskonserttiin Tampereen Ylioppilastalolle. Muistan syöneeni sitä ennen jonkun sortin patongin lähellä sijaitsevassa tunnelmallisessa kahvilassa. Muut tilasivat juustokakkua. Ennen keikan alkua tilasimme Ylioppilastalolla juotavat ja istuimme odottamaan. Kävellessäni kohti pöytäämme, kuulin ensi kertaa MGMT:n Kids –kappaleen. Älypuhelimeni biisintunnistusohjelmalla otin laulun haltuun kuunnellakseni sitä edelleen.

Teemu Brunila
Teemu Brunila

Teemu Brunilan on huhuttu olevan homo. Toisaalta kuka tietää hänen vaimonsa nimen? Ei löydy googlesta. Teemu Brunila on siis edesmenneen The Crash -yhtyeen laulaja. Hän on sanoittanut johtamansa yhtyeen laulut ja täten sanoittanut myös laulun nimeltä Empty. Kyseinen laulu alkaa sanoilla:

Hey Jenny, please. I’m not in love with you

No eihän siinä mitään. Laulussaan lauluntekijä pyytää Jennyä ymmärtämään tilanteen. Jokin on vähän oudosti eikä hän ole oikea mies Jennylle. Hän huutaa onnessaan vihdoin olevansa tyhjä ja puhdas, yksin. Kiinnittäisin vielä huomiota siihen kuinka hän sanoo Jennylle painokkaasti:

Don’t you hold my hand!

Vasta kuunneltuaan seuraavaksi esittelemäni laulun, ymmärtää ehkä, että kaikki nämä puheet saattoivatkin olla pelkkää tunnekuohua ja ehkä jonkinlaista riittämättömyyden tunnetta sekä syyllisyyden pakottamaa luopumisen tuskaa. Laulaja nimittäin kehoittaa vielä tässä Empty –kappaleen loppupuolella Johnnyä ryhtymään tuumasta toimeen. Hän sanoo että Johnny, maailma on sun koti ja se on ihmemaailma. Go, Johnny, go! hän huutaa. No, lupailemassani seuraavassa laulussa sitten kerrotaan kuinka tässä hommassa kävi. Kappaleen nimi sen jo kertoo:

Johnny Ran Away With You

Laulun alussa laulaja sanoo: ”He came into our lives one day. Said he didn’t plan to stay”. Taidetaan olla samaa mieltä siitä että laulaja puhuu tässä nyt Jennylle. Hän myös sanoo kappaleen loppupuolella ettei arvannut että tässä olisi käynyt näin. Hän ei uskonut Johnnyn vetovoimaan ja siksi uskalsi uhota Jennylle että ”lähe menee” ja Johnnylle että ”hoida homma”

But I never thought he’d get to you
Wo-ho, but it was just one look

No sittenhän, kuten tiedämme, yhtye hajosi. Jäimme epätietoisuuteen siitä, miten Teemun, Jennyn ja Johnnyn suhteet eteni. Oliko juuri tämä kolmiodraama syynä huipulla olleen bändin hajoamiseen? Vai loppuiko biisien aiheet kun Jenny ja Johnny lähtivät maailmalle? Ei välttämättä, sillä myöhemmin tarina kertoo Teemun ja Jennyn olevan ystäviä. Ja ehkä juuri siinä syy. The Crash lopetti, sillä Teemu ei halunnut kirjoittaa ystävyydestään Jennyyn, sillä hänen mielessään Jenny oli ehkä edelleen hänen nainen.

Kuluu pari vuotta kun Studio Killers -niminen yhtye perustetaan. Yhtyeen jäsenet esitetään suurelle yleisölle, kuinkas muuten kuin animaatiohahmoina. Teemu Brunila piiloutuu menestyksekkäästi animaation taakse, vaikkakin tosifanit tunnistavat hänen äänensä heti. Arvuuttelu bändin jäsenistä jatkuu Teemun uuden bändin niittäessä mainetta myös ulkomailla. Kesäkuussa uutisoitiin Studio Killersin uuden biisin nousseen USA:n iTunesin Dance-listan kärkeen. Joku saattaisi tässä kohtaa arvata tämän laulun nimen:

Niinpä! Laulun ensimmäinen lause kertoo sen mitä tässä on neljä vuotta odoteltu. ”Jenny, darling, you’re my best friend”. Eli heistä todellakin tuli ystäviä! Ja kyllä, tarina jatkuu odotetulla tavalla. Laulaja jatkaa kertomalla, että on kuitenkin eräs asia josta Jenny ei tiedä. Hän tunnustaa, että käyttää Jennyn paitaa tyynyliinanaan ja varastaa muitakin esineitä häneltä. ”Nothing you’d miss, but it means the world to me”. Kuten alussa korostin, laulajahan käski Jennyä irroittamaan kätensä hänestä. Nyt kun katumus on suurimmillaan ja neitokaisesta on tehty jopa nimikkolaulu, pyydetään:

Jenny take my hand
Cause we are more than friends

Ja hän jatkaa vielä jotta ei jäisi mitään epäselvää:

I wanna ruin our friendship
We should be lovers instead

Mitähän Johnny miettii tosta biisistä?