PALAUTEKYSELY

Kuva: Tomi Wahlroos

Ajattelen, että kirjoittaminen on minulle vapautta ja virtaa. Voin kirjoittaa aiheesta kuin aiheesta ilman vainoa, pelkoa tai kuolemanrangaistusta. Saan ilmaista omia tuntojani ja tuumauksiani juuri niin totuudenmukaisesti tai taivutetusti kuin kulloinkin edukseni tai huvikseni katson. Vapaus.

Minulla on kirjoitustaito. Osaan aakkoset, lauserakenteet ja joskus pilkkusäännötkin. Useimmiten löydän ne sanat, jotka kuvaavat parhaiten sitä ajatusta, joka mielessäni on. Kykenen kirjoittamisen avulla luomaan ja jäsentämään sellaisia ajatuksia, jotka eivät pelkällä pään sisäisellä pohdinnalla välttämättä muodostuisi. Koen aikaansaamisen tunnetta, kun olen saanut kirjoituksen valmiiksi. Kyvykkyys.

Pidän vapautta ja kyvykkyyttä minun ja kirjoituksen välisinä kokemuksina.

Minulla on myös tarve vaikuttaa kirjoituksellani. Haluan vaikuttaa lukijoihin useimmiten hyvällä tavalla. Haluan kertoa tarinoita, jotka naurattavat ja koskettavat – ovat edes jollekin merkityksellisiä. Parasta on se kun joku kertoo muuttaneensa käytöstään tai ajatteluaan kirjoitukseni vuoksi. Hyvän tekeminen.

Lisäksi minulla on tarve olla osa yhteisöä. Ystäväpiiriäni ja yhteiskuntaa. Ollessani ihmisjoukon seassa varsin hiljainen tutkiskelija, on esimerkiksi tämä blogi tapani osallistua. Kirjoittaminen on luontaista juuri siihen sisältyvän harkinnan ja jäsentelyn takia. Saan sanottua enemmän ja useammin. Voin kokea ottavani osaa. Yhteisöllisyys.

Hyvän tekemisen ja yhteisöllisyyden kokemiseksi tarvitaan itseni ja kirjoitusten lisäksi lukija, eli sinä. Sinulla on tärkeä rooli lukijana.

Saan sinulta vaihtelevasti palautetta kirjoituksistani. Tähän asti itselleni kantautunut palaute on ollut mukavan positiivista. Ajattelen, että ne satunnaisetkin palautteet ovat olleet hyödyllisiä. Ne ovat saattaneet vaikuttaa siihen, kuinka innokkaasti lähden kirjoittamaan vai kirjoitanko lainkaan.

Koska hyvän tekemisen kokemalla on itselleni iso merkitys, haluaisin varmistaa, että teen hyvää jatkossakin. Siihen tarvitsen apuasi.

Arvokasta palautetta jää nimittäin paljon kuulematta. Sitä ei viitsitä kirjoittaa julkisesti eikä välttämättä kehdata kirjoittaa yksityisviestillä. Ei muista eikä jaksa. Eikä kukaan ole edes kysynyt.

”TAITAA SIVUSTO OLLA JONKUN HIPIN AIKAANSAANNOS – ON SEN VERRAN ASKEETTINEN”

Mutta nyt kysytään! Alapuolella on neljä kysymystä, joihin vastaaminen auttaisi minua kirjoittajana palvelemaan sinua lukijana paremmin. Hienoa, jos voit vastata niihin!

Voit täpätä jokaisen kysymyksen kohdalla kaksi vastausvaihtoehtoa. Mikäli mikään vastausvaihtoehdoista ei kuvaa tarpeeksi hyvin ajatuksiasi, voit myös käyttää toisen äänistäsi kirjoittamalla mielipiteesi Other-kenttään. Ja jos sen tila ei riitä, niin tämänkin kirjoituksen lopussa on kommenttilaatikko.

(Painoithan ”Vote”-painiketta täppäysten jälkeen?)

Kiitos palautteesta! Kuulen mielelläni jatkossakin ajatuksiasi kirjoituksistani.


Vapaus, kyvykkyys, hyvän tekeminen ja yhteisöllisyys liittyvät käsitykseen ihmisen psykologisista perustarpeista.