Sunnuntain summeeraus 11/52 – Kuva tekstinä

2015

VIIKON kutkuttavin lippuhankinta: Lentoliput Kööpenhaminaan.

Mietin, että pitäisikö pyrkiä matkustamaan aina uusiin kohteisiin vai mennä sinne minne juuri sillä hetkellä mieli tekee. Juuri nyt tarvitsen varman lomaonnistumisen ja se on kyllä melkein taattu Köpiksen kujilla.
Odotukset on hyvissä brunsseissa, iltapäivän kauppahallikokeiluissa ja illallisella pöytään katetuissa pihvissä ja punkussa. Ottaen huomioon kuinka arvostettu ja moniulotteinen Kööpenhaminan ruokalista on, on paljon vielä koettavaa. Onneksi kaikkea ei tarvitse syödä välttämättä tälläkään kertaa.
Uskon, että värikkäät talot tulevat täyttämään kameran muistikortin tälläkin kertaa.
Mielestäni ei ole väärin pyhittää yhtä päivää satamassa istumiseen ja kuohuviinilasin läpi ihmisten tuijottamiseen.

VIIKON rennoin työntekopaikka: Nojatuoli.

Vanhempieni muutossa ylimääräiseksi jäänyt nojatuoli löysi uuden kodin tuvastani. Tein vitriinisenkin hyllylevystä siihen läppäripöydän. Jalkatuki ylhäällä neuvottelin tuolissani puolet viikosta. Monet työkaverini videopalaverien toisessa päässä luulivat, että olen mökillä. En, kun se on mun koti.

VIIKON kirjasuositus: Viktor Franklin, Ihmisyyden rajalla.

Kirjasuositus osui Facebook-virrassa silmiini pari viikkoa sitten juuri kun olin lähdössä kirjastoon. Ihmisyyden rajamailla käsittelee keskitysleirin psykologista ilmapiiriä niin vangin oman pään selviytymistaistelun näkökulmasta kuin muiden leiriläisten käyttäytymistä tutkien.
Tarinat Auswitchista tulevat jälleen hieman todellisemmiksi kirjan luettuaan. Vaikka tapahtumista on voinut lukea historian kirjoista ja kuulla paikan päällä turistioppaan selostamana, on eri asia uppoutua vangin omiin ajatuksiin – varsinkin kun ne tässä tapauksessa vaikuttavat aika teräviltä kaikesta kauheudesta huolimatta.
Kiitos siis hyvästä suosituksesta! Suosittelen eteenpäin.

VIIKON kesäisin teko: Aurinkolasien tilaus.

Olen pari vuotta yrittänyt selviytyä piilolinssien ja tavallisten aurinkolasien kanssa. Kertakäyttöpiilarien käyttö on osoittautunut käytössäni kuitenkin hieman tuhlaukseksi. Linssit saattavat olla silmissä vain tarvittavat pari tuntia ja lentää roskiin sen jälkeen. Siksi kävin tilaamassa Ray-Banit vahvuuksilla.

VIIKON himotuin ruoka: Kaikki suolainen.

Ei päivääkään etten miettisi lihapullia. Kermakastikkeeseen upotettuina, ehkäpä nuotion valurautapannulla ruskistettuina. Tai ruskean kastikkeen kanssa, voisen ja suolaisen perunamuussin kyljessä. 1.4 taitaa olla lihapullapäivä (kun vegaanikuukausi päättyy).
Jos ei lihapullat niin salamipizza. Suolainen salami jonka pintaan on paiston aika tirissyt mukava rasvakerros. Reilusti juustoa ja tomaattikastiketta.
Tai hyvä hampurilainen. Juustoa pursuava, käsille majoneesia valuva hampurilainen. Tai kuten kuvassa – pulled pork hampurilainen. Toisaalta, yllättävää kyllä, olen alkanut myös himoamaan runsaita salaatteja ja hyvin tehtyä smoothieta.

Hyvin työvoittoinen viikko, mutta hyvä sellainen.

Erinomaista sunnuntaita,

Arvi