Hylätyt stressilapset

Lapset ovat stressaantuneita. 5-vuotiaat, 6-vuotiaat, 7-vuotiaat, läpeensä stressissä. Kesä ei tule, Robin on kieltolistalla ja Fobbaan ei voi enää luottaa. Lapset pyörittelevät hyrrääviä hittivempaimiaan ja yrittävät vapautua stressihormonin kuristuksesta.

Vanhemmista ei ole auttajiksi. He ovat lumoutuneet omiin hyrriinsä tai jonottavat sellaista Prisman ovien takana, sietämättömässä stressissä. He kiertävät sormet syyhyssä supermarketista toiseen, löytämättä ikinä hyrrälelua.

Lopulta he luovuttavat ja lataavat Pokémonin. Uudelleen, vaikka olivat jo kertaalleen siitä vieroittuneet. He vaeltavat parkkipaikoilla ilmeettöminä ja sutivat näyttöjä. Viuh, vouh. Eivät vaihda vaippoja. Eivät lue iltasatuja. Eivät laita makaronilaatikkoa, ei mitään.

Vievät lapsensa buffettiin. Se on viimeinen oljenkorsi ja sekin stressaa. Noutopöytä oli ennen helppo, kun kaikille oli oma vaihtoehto. Nyt se on stressaava, kun on niin monta vaihtoehtoa. Lapsi ei osaa päättää mitä hän ottaisi. Hän ei osaa päättää mitä hänen vanhempansa ottaisivat. Tunne siitä, että Hanna Sumari tuijottaa niskaan tuomitsevasti, stressaa. Ei pysty valitsemaan. Ei pysty.

Hanna Sumaria stressaa ihan hirveästi. Hänellä ei ole vielä Fidget Spinner -sormihyrrää, joka viihdyttäisi ja rentouttaisi hänet. Hän on sitä paitsi tuohtunut. Hänen mielestään lapset ovat ahdistuneita kiemurtelijoita. Hän ei kestä. Kukaan ei enää kestä. Lapset jos ketkä, eivät kestä. Sumari sanoo, että lapset on hylätty.

Voi heitä, hylätyt stressilapset.

Poliisi on voimaton tilanteen edessä, ei tee mitään. Paitsi Facettaa stressaantuneesti. Nettipoliisi ei tee mitään. Fobba on aivan loppu. Hän joutui luopumaan vastuutehtävästään Poliisin Facebook-keskusteluryhmän moderaattorina. Luottamus meni rikki. Lapset uskoivat häneen. Lapset luottivat Fobbaan. He ovat aivan tolaltaan.

He ovat vetäytyneet rullaamaan stressihyrrää, tyhjiin kauppakeskuksiin. Ne, joilla ei ole stressihyrrää, heiluttaa pastellinsävyistä hulavannetta. Kohu-Robinin demonisoimaa hittilelua vuosien takaa. Paholaisen sädekehää. Se on seksistinen kapistus, sanoo stressaantunut vanhempi sanomalehdessä.

Hirveää pyöritystä. Sormissa pyörii, lanteilla pyörii, kuljetaan kehää, hulavanne kiristää ohimoa, pyöreän liikkeen G-voima tekee olon ikäväksi.

Olisipa mustikoita, joita poimimaan voisi kaikkia patistaa.

Lapsi-minä ulkomailla, rentoutumassa.

Note-to-self, jotta muistaisin mihin tämä liittyy: 1. Joensuulaiset vanhemmat pahoittivat mielensä Robinin Hula hula -kappaleen sanoituksista ja kielsivät sen esittämisen koulun päätösjuhlissa vai missälie. 2. Hanna Sumari otti blogissaan kantaa lasten kasvatukseen, syntyi ”somemyrsky”. 3. Poliisien keskustelupalsta paljastui hommafoorumiksi. 4. Sormihyrrä, jonkinalainen stressilelu, loppui kaupoista. Jos et tiedä mikä se on, olet tippunut skenestä.