Sunnuntain summeeraus 48/52 – Mozzarella

Jälkikäteen tulkittuina tämän viikon huomiot ovat tunnelataukseltaan kutkuttavan kirjavia. Varsinkin kohdissa 1, 7 ja 12-15 aistin hentoa jännittyneisyyttä, jota on sittemmin oikolukiessa pyritty häivyttämään. Jos siis lukiessasi aistit latautuneisuutta, saattaa tunne olla oikea.

 1. Kun alkaa kiinnittää huomiota ihmisiin, jotka käyttävät fraasia ”faktahan on se, että”, niin heitä alkaa nähdä kaikkialla.

 2. Mitäköhän ynseitä fraaseja sitä tulee itse viljeltyä? Saa ilmiantaa, vaikka nimettömästi kommenttiboksiin.

 3. Se on hieno tunne, kun saa sellaisen MASTER-ajatuksen, että kun sitä alkaa sanoiksi suoltaa, niin hetken kuluttua kuulija ottaa kynän käteen ja alkaa kirjoittaa sitä ylös haluamatta menettää siitä sanaakaan.

 4. Huomaatteko kuinka kolmella pointilla voi luoda itsestään hyvin erilaisen fiiliksen? Ensin lasken muiden ihmisten statuksia, sitten tuon esiin näennäisen palan omasta haavoittuvaisuudestani, jonka jälkeen heitän henkisen kolmosen sukkana sisään ja taputan itseäni pyllynkannikalle.

 5. Pyllynkannikka. Mietin hetken tuon sanan käyttöä, mutta päädyin siihen lopulta tarkistettuani ensin, että onko sitä käytetty valtakunnan ykkössanomalehdessä. Ja oli! Eräs kirjoitus alkaa näin: ”PEPPU, PYLLY, PERSAUS. Helsinkiläistä katukuvaa komistavat useat paljaat kannikat”.

 6. Kolmas viikko putkeen kun jää jooga väliin. Syyt tähän mennessä: a) olin työhypessä, en halunnut rauhoittua. b) olin Himoksella korkeanpaikanleirillä. c) olin talousmatematiikan tentissä.

 7. Talousmatematiikka. Siinä on kyllä hieno kurssi. Tekstin muokkaustyökaluissa olisi hyvä olla boldauksen ja kursivoinnin lisäksi sarkasmi.

 8. Olen lihonut. Mutta ei se mitään. Balin tulivuori syöksee todennäköisesti seuraavat kymmenen viikkoa taivaalle tuhkaa siihen malliin, ettei sinne sittenkään tarvitse matkustaa tammikuussa rantalomalle.

 9. Tomaatti-Mozzarella. Kun siinä onnistuu, niin tietää onnistuneensa pizzan valmistuksessa. Se on mielenkiintoista kuinka pizzatäytteinä tietyllä tavalla tylsät raaka-aineet muodostavat yhdessä täyteläisen tomaattikastikkeen ja juustoraasteen kanssa täydellisyyttä hipovan makumaailman. Siihen päälle oregano, parmesaani ja rucola. Uh!

 10. Tietokirjallisuutta ei varmaan kannataisi lukea iltasella. Tieto ei oikein ehdi imeytyä päähän ennen kuin uni tulee. Uskon tähän imeytymisteoriaan, se on mielestäni looginen. Mutta joo – pitäisi varmaan lukea jotain muuta illalla. Mutta ei oikein ole mitään muuta juuri nyt.

 11. Tällaiset listaukset on muuten ainut tapa, jota pystyn tällä hetkellä ylläpitämään näin blogimielessä. Kokopitkiä tarinoita voisi olla luvassa vaikkapa joulun pyhinä. Jos listaustyyli kutittelee sinun sieluasi, niin anna jokin merkki.

 12. Palaveriin ajoissa tulevat ihmiset asettuvat palaverimiellyttävyyden janalla niiden ihmisten edelle, jotka eivät tule. Ei se tee ihmisestä yhtään huonompaa, jos hän on myöhässä. Se tekee hänestä vaan hieman paremman, jos hän on ajoissa.

 13. Minulla on eräs aivan jäätävä neuvo niille, jotka eivät meinaa päästä ajoissa palavereihin: Lopeta edellinen palaveri hieman aiemmin. Ehdit bonuksena käydä rauhassa vaikka pissillä tai hakea kupin kahvia.

 14. Palaveriosallistumisesi voidaan muistaa siitä, että tulit myöhässä tai siitä, että sanoit jotain ihan pirun älykästä. Tai jostain muusta – siihen voi vaikuttaa.

 15. Palaverimyöhästelystä voisi joskus kirjoittaa ihan oman postauksensa. Lähetä jokin signaali, jos se on mielestäsi hyvä idea. Jos se on mielestäsi huono idea, niin…olet todennäköisesti myöhästelijä.

 16. Mikä on sellaisten edestakas nykivien videoiden merkitys tässä maailmankaikkeudessa? Jos tiedät, kirjoita palautelaatikkoon.

 17. Vaikutusvaltaiset ihmiset ristivät sormensa eri tavoin, jotenkin rennommin, kuin ei niin vaikutusvaltaiset ihmiset. Se varmaan opetetaan jossain vaikutusvaltaisten ihmisten koulutuksessa. Katso vaikka Pekka Haaviston käsiä. Olen nähnyt Obaman pitävän käsiä samalla tavalla, mutta en nyt löytänyt siitä kuvaa.

 18. Perjantain lentokenttäpiipahduksesta on tullut tapa. On kiva aloittaa viikonloppu kiireettömästi ja ajaa lentokentän kautta hakemassa kahvi.

 19. Olen laihtunut. Pitkällä aikavälillä olen edelleen lihonut kuten 8. pointissa kerrotaan. Mutta tällä viikolla olen tiputtanut aamupainoani 2,5kg. Keinot: (a) Valio A+ jogurtti, (b) vain yksi siivu juustoa leivän päälle (aiemmin kolme) ja (b) Vaasan minihiilari-ruisleivät

 20. Valion A+ jugurtit on muuten kissanminttua. Aion syödä pelkästään niitä kunnes kyllästyn jugurtteihin ylipäätään. Mansikka toimii, mustikka-vadelma toimii. Tämä ei ole mainos, tämä on henkilökohtainen suositus minulta sinulle.

 21. Blogini ei muuten ole ikinä tehnyt kaupallista yhteistyötä minkään firman kanssa. Minkään tuotteen suosittelusta en ole ikinä saanut mitään hyötyjä. Näin tulee olemaan jatkossakin. Kunnes markkinatalous syö sieluni tai muuten vaan tartun rahapulassa kaikkiin oljenkorsiin. Jos arvostat, paina hybridi-tv:n kaukosäätimen sinistä nappulaa.

 22. Nukuin tällä viikolla keskimäärin 7h 41min yössä. Aika optimaalista. Hyvät yöunet yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon mahdollistivat aikamoista ajatustulitusta viikolla. Olin luova, olin flow’ssa, olin inessä, olin skenessä.

 23. Nordenskjöldinkadun jäähallissa oli eilettäin pikkujoulut, olin myös siellä. Siellä oli 3000 muutakin tyyppiä meidän firmasta ja muutama aika tymäkkä artisti. Aika hurjat kemut, huh.

Sunnuntaita, hyvät ystävät,

Arvi