Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus

Normaalisti kokoomusnuorten (tai oikeastaan minkään puoluejärjestön) tavoiteohjelma ei jaksa kiinnostaa. Nyt se on kuitenkin niin värikäs, että kokoomusnuorten kunniajäsen Ben Zyskowiczkin punastuu ja huokaa.

”Minun on vaikea ymmärtää – se on outo ja erittäin huono esitys” 

Pääministeri Katainen on laskenut että ensi vuonna Suomella palaa rahaa 53,9 miljardia. Suomella on lompakossa vain 47,2 mrd€ joten 6,7 mrd€ pitää pyytää lainaksi. Viime vuonna budjettia tehdessä päädyttiin melkein samoihin summiin, 6,6 mrd€ oli tarkoitus ottaa lainaa täksi vuodeksi. Nyt Katainen laskeskelee, että taitaa mennä vähäsen yli, lainaa otetaan 9,1 mrd€. Kokoomusnuoret ovat eri linjoilla kuin kokoomusäiti. Heidän laskelmien ja vuoden 2014 tavoitteen mukaan velkaa ei enää tarvita. Tehdään vaan tarvittava määrä leikkauksia. Valtionvelkaa on tällä hetkellä noin 90 mrd€. Viimeksi valtiovelkaa saatin lyhennettyä vuonna 2008, vajaat 2 mrd€, jolloin velka tippui 54 miljardiin euroon. Ajatus siitä, että seuraavien vuosien aikana päästäisiin tulojen ja menojen kanssa balanssiin, saati plussalle, tuntuu aika uskomattomalta.

Kokoomusnuorten mielestä kauppojen pitää saada olla aina auki. Se on hyvä. Mitä pidempään kaupat ovat auki, sitä enemmän sinne tarvitaan työntekijöitä. Mitä helpommin kauppaan pääsee, sitä helpommin siellä käydään, joten kaupalla jää varaa maksaa myös uusille työntekijöille palkkaa. Tällä palkallaan nämä uudet palkansaajat menevät ostamaan tavaraa muista aina auki olevista kaupoista ja bruttokansantuotetta alkaa tulla ovista ja ikkunoista.

Kokoomusnuorten suhde henkilömiinoihin on sitten epäilyttävämpi. Järjestön mielestä miinojen käytön kieltävä sopimus on irtisanottava. Miinasopparissa on puolen vuoden irtisanomisaika. Onkohan kokoomusnuoret ottanut huomioon että irtisanomisaika pitenee jos ne aloittaa sodan siinä karenssiaikana? Vai mihin ne niitä miinoja meinaa käyttää?

Kehitysapu ja kiintiöpakolaisten vastaanottaminen lopetetaan. Eli ensin katotaan onnistuuko oma nollabudjetti ja sitten aletaan kyselee että oliko jollain muulla jokin hätänä?

Ulkomaiset rikoksentekijät on karkoitettava maasta. Suomalaiset jatkossa sakon sijaan linnaan ja rangaistusten paljousalennukset poistoon. Vähän kovempaa kuria toivovat siis kokoomusnuorukaiset. He esittävät myös sosiaalietuuksien karsimista, päivähoito-oikeuden poistamista sellaisilta perheiltä joissa toinen vanhempi on kotona ja työttömyyspäivärahan enimmäismäärän laskemista kolmeen kuukauteen. Vihreää valoa näytetään eutanasialle ja palkattomalle sairauslomapäivälle. Kyllähän tästä paistaa läpi vähän sellainen aate, että kyllä täällä Suomessa saa olla jos käy duunissa. Karkotus, linnaan tai armokuolema muille.

YLE myyntiin! Kokoomusnuoret ovat saaneet tarpeekseen Yleisradiosta ja ehdottavat sen myyntiä sijoittajille palasiin pilkottuna. Ja mielellään pilkkahintaan.

Se pykälä mikä tässä nuorisopaketissa nosti varsinaisen kohun on vaatimus kansanryhmää vastaan kiihottamisen kieltävän lain kumoamisesta. Toisin sanoen kokoomusnuorten mielestä on siis ihan fine jos joku haluaa yllytää jengiään solvaamaan tai uhkailemaan jotain toista jengiä vaikka ihonvärin tai kansallisen alkuperän vuoksi? Toisaalta ymmärrän. Jotta voi laukoa vaatimuksia kehitysavun lopettamisesta ja ulkomaalaisten karkottamisesta, on parempi turvata selusta.

Sitten oli vielä yksi tärkeä juttu. Kokoomusnuoret nimittäin haluais ajaa kuuttakymppiä mopoilla.