Movember rain

Viiksien kasvattaminen eturauhassyövän tukemiseksi on yhtä hyödyllistä kuin pyöräilyshortsien käyttö neliraajahalvauspotilaiden tueksi.

Raha jonka Movember-hengessä yhdistykseen sijoitat, vastaa kannattavuudeltaan sijoitusta Wincapitaan.

Tutkimustyö jonka rahoittamisessa kansakunnat ja työyhteisöt toisiaan vastaan kilpailevat, johtaa oravanpyörään jossa flunssaa hoidetaan heroiinilla ja sen jälkeen yritetään päästä riippuvuudesta eroon. Siitä se niiskuttaminen taas alkaa.

Vielä ehdit ajaa ne viikset pois ja sanoa ettet vaan alkukuussa ehtinyt sitä tehdä.

Mihin se 20€ jonka sinne laitat, sitten menee? Se menee australialaisen bisnesukkelin taskuun. Sieltä taskustaan tämä herrasmies maksaa hyvälle propagandakoneistolleen osan ja kestitsee lääkefirmoja osalla. Hän sijoittaa osan varoistasi kyllä otsikon ”eturauhassyöpätutkimus” alle. Niissä tutkimuksissa yritetään löytää keinoja, joilla eturauhassyöpää voitaisiin havaita paremmin, saada aikaan vielä isompi pelko ja sitä kauttaa saada sinut lahjottamaan ensi vuoden marraskuussa 30€. Movember-tuotemerkin takana on siis voittoa tavoitteleva yksityinen yritys. ’Salatut taloustiedot’ ja ’Caymansaaret’ ovat avainsanoja tämän yrityksen talousavoimuudessa.

Eturauhassyöpäkuolleisuus on kasvanut 90-luvulle asti. Sen jälkeen se on pysynyt samana. Eturauhassyövän aiheuttajia ovat syövän normaalit aiheuttajat – huonot elintavat. Suojaamaton seksi ja ylipäätään sen puute saattaa olla lisäksi pahentavia tekijöitä. Mutta toisaalta, nekin on huonoja elintapoja.

Kuitenkin – näillä tutkimuksilla, joita nyt tällä sinun lahjoittamalla kakskymppisellä tehdään, sekä yleisen pelon aiheuttamana, ollaan saatu eturauhassyövän esiintymät nousuun. 90-luvun alussa on kehitetty testi jolla voidaan helposti todeta onko syöpää vai ei. Tämän nopean testin ja suurissa kaupungeissa suoritettujen PSA-syöpäseulontojen ansiosta löydettiin paljon uusia eturauhassyöpiä.

No sehän on hyvä juttu eiks vaan? No ei se välttämättä ole, kun aletaan hoitamaan myös hyvälaatuisia syöpiä, joista ei ihmiselämän aikana ole kantajalleen mitään vaaraa. Tällaisten syöpien hoidosta on potilaalle enemmän haittaa kuin hyötyä. Australianmies kiittää ja kouraisee etumustaan.

Miten ne pyöräilyshortsit sitten tähän liittyy, saatat ihmetellä. No eikö ole aika ironista että syöpäpotilaita (joilta lähtee tukka) tuetaan kasvattamalla karvoja naamaan?

Suosittelen lahjoitusta siis suoraan syöpäsäätiölle, vaikka kuukausittain. Mitä sitä aina marraskuuta odottelemaan, hyvä mies. Jos haluat viiksiä kasvattaa, niin nehän kasvavat, niillä joilla kasvavat,  myös ympäri vuoden. Mikäli Movember kiehtoo, toteuta sitä natiivilla ohjeistuksella. Alkuperäinen movember.org-sivusto on vielä australialaisäijän sensuroinnin ulkopuolella. Muut aussifirman Movember- ajatuksesta poikkeavat ja sitä kritisoivat sivustot ja julkaisut on yllättäen sensuroitu. Ehkä tämäkin kohta?

Vaaleansininen nauha on myös osoitus tuesta taistelussa eturauhassyöpää vastaan. Laitan ehkä huomenna siniset sukat.