Bang bang

Postilaatikot ovat yllättävän kovaa tekoa. Yleensä vain kansi lennähtää auki ja ruudin mustuttamat seinät jäävät pystyyn.

Kuivalla säällä – ja varsinkin jos postilaatikossa on postia, se saattaa leimahtaa räjähdyksen seurauksena liekkeihin. Palava postilaatikko ei ole kuitenkaan yhtä hieno asia kuin räjähtänyt postilaatikko. Tästä syystä tulipalo tukahdutetaan usein isolla määrällä postilaatikkoon survottua lunta.

Laatikot

Epäonnistuneesta postilaatikkoräjäytyksestä ei hyödy ketään. Uudenvuoden aaton pienen tihutyön tarkoituksena ei ole polttaa mitään, vaan räjäyttää jotain – postilaatikko.

Jos postilaatikon omistajalla on noutamatta vuoden viimeisen päivän hesari laatikostaan uudenvuoden aattona, saa hän todennäköisesti aloittaa uuden vuoden nostamalla sieltä puoliksi palanutta ja kokonaan märkää lehtimössöä. Postilaatikon pesu saattaa vielä tulla kysymykseen uuden ostamisen sijaan.

Kovalla pakkasella on paremmat mahdollisuudet tehdä naapureiden postilaatikoista muovihaketta. Silloin jäätynyt muovi lähtee halkeamaan herkemmin. Sanoisin, että myös metallista laatikkoa kannattaa lähteä koittamaan paukkupakkasilla. Pyöräytys ilmastointiteippiä kannenpitimiksi voi auttaa pitämään paineen lootan sisällä ja siten poksauttamaan laatikosta edes jonkun sauman puhki.Punainen

Ilotulitetta kannataa varata postilaatikkoa kohden riittävästi. Pikkupommi vaimenee laatikon sisällä tuhnuksi eikä paine riitä edes heilauttamaan kantta.

Kannattaa kuitenkin huomioida ilotulitteiden nousseet hinnat ja vastaavasti postilaatikoiden laskeneet hinnat. Uuden polypropeenisen postilaatikon saa K-raudasta hintaan 18,95€. XXL-Thunderit kolmen kappaleen paketissa maksaa 2€. Mitä vahvempaa tekoa postilaatikko on, sitä enemmän Thunderia sinne täytyy sulloa.

Onko järkevää käyttää vahingon tekemiseen enemmän rahaa kuin vahingoitettavan kohteen arvo on?

Vihamies

Postilaatikkokanta uusiutuu ja kehittyy vuosi vuodelta. Niistä tulee yhä kestävämpiä. Räjäyttelyn uhriksi joutunut postilaatikon omistaja valitsee todennäköisesti seuraavaksi laatikokseen lukollisen ja metallivalmisteisen mallin. Lukko postilaatikossa saa räjäyttelijän helposti siirtymään seuraavalle, helpommalle laatikolle. Toki lukolliseen postilaatikkoonkin voi aina vaikka pissata jos XXL-Thunder ei mahdu luukusta sisään.

Vaikka epäonnistumisen ja kiinnijäämisen pelko kuuluvat olennaisena osana uudenvuoden viettoon, yhtenä vaihtoehtona suosittelisin ostamaan rakettikaupasta yhden ylimääräisen peruspostilaatikon ja välttämään näin ylimääräisen naapurivihan.

Postilaatikon voi laittaa pari päivää ennen rakettijuhlaa vaikka arkkupakastimeen, jotta siitä tulee optimaalisen hauras. Sitten uudenvuoden aattona kirjoittaa siihen vihaamansa henkilön sukunimen, latoo täyteen ilotulitteita ja nauttii räjähdyksestä iloisesti kouhuviinilasi kädessä omalla kotipihalla.

KeepCalmHyvää uuttavuotta!