Vesiperät tiukoissa trikoissa

”So what”, sanoo Timo ja kääntää kylkeä aurinkotuolissa. On vuosilomalla. Ihan kuin miljoona meistä tavallisistakin. Mutta Timolla on toinen korva koko ajan heristettynä Suomen suuntaan, hän puolustautuu. Jos et itse tahdo joutua lomailusi takia lööppeihin, lue tästä mikä maailmalla puhuttaa ja pysy skenessä.

Uutisviikko alkoi kansainvälisellä urheilukohulla. Koko Australian olympiadelegaatio joutui kokemaan valtavan pettymyksen saavuttuaan Rion pelimestoille viime viikolla. Fasiliteettifiasko.

Tilanne eskaloitui heti alkuunsa niin pahaksi, että australialaiset joutuivat lähtemään vielä kokoamisvaiheessa olevasta olympiakylästä närkästyneinä evakkoon. Osapuolet ovat käsitelleet asiaa sen jälkeen median välityksellä.

Kuva ei ole Rion olympiakylästä, vaan taideteos Kiasmasta

”Vessat ja suihkut ei toimi, haisee pahalle ja sähköjohdot törröttää”, kommentoi Australian olympiadelegaation johtaja, Kitty Chiller, asiaa lehdistölle.

Kitty Chiller ei kyennyt chillaamaan olympisissa olosuhteissa. Kuva ei ole Rion olympiakylästä, vaan Auschwitzistä

”Hienosäätöä on”, myönsi Rion pormestari, Eduardo Paes, ja riensi arvuuttelemaan, että tekisiköhän kengurupatsas australialaisten olot yhtään kotoisammiksi.

”Emme tarvitse kenguruita, tarvitsemme putkimiehiä vastaamaan lukuisista lätäköistä, joita huoneistoista on löytynyt” kuului olympiakomitean tiedottajan, Mike Tancredin, katkera vastine seuraavana päivänä.

Kuva ei ole Rion olympiakylästä, vaan Koivumäen jumppatossuista. Koivumäki on tiedettävästi vuosilomalla

Keskiviikkona australialaisten oven eteen oli ilmestynyt kaksimetrinen kengurupatsas. Eikä ainoastaan kengurupatsas, vaan myös emupatsas. Pormestari Paes nosti heti kätensä pystyyn ja sanoi, että hän ei niitä ole sinne roudannut.

Viimeisimmän tiedon mukaan australialaiset ovat itse pystyttäneet massiiviset eläinfiguurit etupihalleen. Asialla ei kuulemma ole mitään tekemistä putkiongelmien kanssa.

Mitähän Eduardon oven taakse ilmestyy? Salamia?
Mitähän Eduardon oven taakse ilmestyy? Salamia?

Keskustelua on tällä viikolla aiheuttanut myös metro. Ei länsimetro, ei sen jatke, eikä veronmaksajien rahat, vaan se, että kaksi metroa törmäsi toisiinsa Itäkeskuksessa.

”Se mitä ei ikinä pitänyt tapahtua, tapahtui” viitatiin insidenttiin. Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja, vuosilomansa jo pitänyt, Veli-Pekka Nurmi kommentoi tapahtunutta HS:lle: ”Ei tällaista saa sattua.”Joku saattaa metrokarttaa tutkiessaan ajatella, ettei tällaista edes voi sattua. Mutta näin vaan kävi. Puolustukseksi on todettava, että oli yö. Kukaan ei loukkaantunut, mutta metroverkoston toinen haarauma halvaantui ainakin keskiviikoksi.

Onnettomuussyiden tutkinta voi kuulemma vielä puolikin vuotta. Ennakoin, että tästä pykätään vielä jonkinlainen turvallisuuspolittinen lauselma, jonka nojalla länsimetron viivästykset säilyttävät paikkansa kaupunkiuutisten kestoaiheena vastaisuudessakin.

Kolmantena uutisena on tottakai hesarin mielenkiintoinen artikkeli siitä, kuinka pyöräilijät pissaavat. Tämä kysymys, joka on kaikkien penkkiurheilijoiden mielessä, mutta jota kukaan ei kehtaa kysyä, sai nyt vastauksensa. Helpotus.

Pyöräilijä ei liity tapaukseen, ainakaan juuri tässä vaiheessa pyöräilyä
Pyöräilijä ei liity tapaukseen, ainakaan juuri tässä vaiheessa pyöräilyä

Satulan sylistä virtsaamista kommentoimaan oli kaivettu pitkän linjan polkija, Jussi Veikkanen. Jutussa ei kerrota, keskeyttikö hän vuosilomansa haastattelun vuoksi.

Jussi vahvistaa tiedon, jonka mukaan tiukoissa kisoissa housuunpissaamisen ja pidättämisen lisäksi vaihtoehdoksi todellakin jää ”toinen käsi tangossa, toinen käsi housuissa” -tyyppinen ratkaisu. Pyöräpiireissä jännäpissaajille ei kuulemma sympatiaa heru. ”Sitten se on kärsittävä”, toteaa Veikkanen.

Suomen kovimmaksi naispyöräilijäksi tituleerattu Lotta Lepistö on puolestaan saanut nauttia housuunpissaamisen myötävaikutuksista edelläajaneen kilpasiskon kultasuihkussa. Kertoi ihmetelleensä kuinka kirkkaalta taivaalta alkoi yhtäkkiä sataa vettä, kunnes oivalsi että keulilla tyhjennetään rakkoa trikoisiin.

Lotta ei oman kertomansa mukaan itse päästä housuihin. Kuva ei liity häneen.

Näillä pitäisi päästä alkuun. Tarkemmat tiedot (sekä kuva italialaisen pyöräilyjoukkueen ”hengähdyshetkestä”) alla olevista linkeistä. Vuosilomia ja viikonloppuja!


Alkuperäiset uutiset: kenguru, metro, pyöräily, Timo.