Sunnuntain summeeraus 18/52 – True Colours

Viikon viisi väriä. Kerronta kulkee kuvateksteissä.

1. ORANSSI

Chilestä hommatut Pumat pääsivät vihdoin tositoimiin, kun kesäinen sää inspiroi vaihtamaan mustat lenkkarit värikkäisiin. Poikkeuksellisena pukimena oranssit töppöset saivat osakseen hilpeyttä ja huomionosoituksia. En ole ehkä tyypillisin oranssikenkäinen tyyppi.
Vappucava. Eikös tämä kuva ollut jo viime viikon summeerauksessa? Oli, mutta koska (a) vappupäivä oli tällä viikolla, (b) tästä sai hyvän otsikon ja (c) sekä takkatulessa, että pullossa on oranssia, annoin itselleni luvan käyttää samaa kuvaa toistamiseen.

2. PUNAINEN

Pihapuuhastelun lomassa remonttivisiot lähtivät laukalle. Kesäkeittiön edustan patio tulee saneerattavaksi ihan lähiviikkoina, mutta kuten remontit yleensä, tämäkin remontti tulee laajenemaan. Punaisten kattiloiden takana olevan muurin taakse pykätään juhannukseen mennessä 20 neliöinen Sun Deck! Eteläiseen rinteeseen paistaa koko päivän aurinko!
Koiravierailut jatkuivat. Tällä viikolla Rengon kenneliin tutustumaan tuli Napsu. Hän odottaa kieli pitkänä ulos pääsyä.

3. VIHREÄ

Nuput pupsahtelivat tällä viikolla ulos useista varsista. Ihan kiva juttu, sillä pihatalkoiden jälkeen tontti näyttää aika riisutulta. Puiden ja pensaiden ensivihreys on kirkkaudessaan ja tuoreudessaan hienoin vaihe. Kesän edetessä sävyt tummuvat.
Toiselle harmaa, toiselle vihreä.

4. SININEN

Meinasin sanoa, että sinivuokkoja, mutta nuo taitaakin olla sinililjoja? 
Taivas oli kokolailla maanantaista alkaen sininen. Aika huikeeta herätä makuuhuoneeseen tulvivaan aamuaurinkoon.

5. VALKOINEN

Paljun päällä kulkee kolme valoköynnöstä. Niistä tulee mieleen Espanja ja lämpöiset kesäillat. Suomen kesän valoisissa öissä on puolensa, mutta tällaiset ulkovalot eivät ihan pääse silloin oikeuksiinsa. Kyllä ne silti juhannuksena päälle laitetaan. Eikä sitä tiedä kuinka synkkää silloin on.
Maakellarin edessä on vanha kylpyamme. Se on tarkoitettu kukkien kasteluveden keräämiseen. Siitähän saisi Sun Deckille kivan vilvoittelualtaan. Tai ison sangriakulhon.

Erinomaista sunnuntaita toivottaen,

Arvi