Sunnuntain summeeraus 39/52 – Oppirahat

Keskiviikkona linja-autolla Rantasalmelle kirkkoveneilemään ja suunnittelemaan parempaa tulevaisuutta. Perjantaina Czech Airlinella Prahaan syömään hyvin ja täyttämään kolkyt.

Vivahteikkaasta viikosta olisi tarina jos toinenkin jaettavana, mutta elämä itsessään vie joskus sen verran aikaa, ettei sitä ennätä raportoida niin kokonaisvaltaisesti kuin tahtoisi.

Jotta tästä viikosta jäisi kuitenkin jotain muistiin, listaan puhelimeen kirjatut pääpointit ranskiksilla ja irroitan albumista tähän mennessä napatut, terävimmät fotot.

  • Bussimatka Rantasalmelle – ja takaisin – oli pitkä. Bussimatkalla kuullut kalajutut veivät kuitenkin magnitudissaan voiton. Opetus: Aina on joku, joka tietää paremmat kalastuspaikat ja -tavat.
  • Niin jäätävän huono oli illallinen Rantasalmen Järvisydän Resortissa, että piti lähteä ennen jälkiruokaa litomaan. Jätin protestiksi Amarettonkin pöytään. Opetus: Järvisydämeen ei tarvitse enää toiste mennä. Saimaa oli kyllä usvaisena hieno.
  • Tuli laulettua karaokessa ainakin Wonderwall, Lautalla ja Näin kulutan aikaa. Ehkä joku neljäs vielä, mutta en juuri nyt saa mieleeni. Opetus: Yksi biisi riittää ihan hyvin.
  • Kattohuoneisto Stare Miaston ytimessä. Taivaalle sojottavasta ikkunasta näkyy sineen sudittu prahalainen sees. Opetus: Airbnb on yleensä paremmalla paikalla kuin hotelli.
  • Vielä yhdet viinit, jotta nähdään kun aurinko laskee Vltavan ylittävän sillan taa ja tekee kaupungista silmänkantamattoman siluetin. Opetus: Kannattaa nauttia auringosta silloin kun sitä on tarjolla.
  • Naapurissa itkee lapsi. Hän ei tiedä, että järjestyssäännöissä lukee hiljaisuuden alkavan kello 22:00. Opetus: Ymmärrä lapsia.
  • En ymmärtänyt, että tämä on ruokamatka. Kaikki on jotenkin maistuvaa. Pasta, lohi, perunat, prosecco, chardonnay, paahtoleipä. Opetus: Tule uudelleen Prahaan. Kaikki muu on hyvää, paitsi öinen kebab. Se on pahaa.
  • 50€ tuli maksettua oppirahoja. Valko-Venäjän ruplat eivät olleet käypää valuuttaa Jazz-baarissa – eikä sittemmin missään muuallakaan. Luulin vaihtaneeni eurot 1500 Tšekin korunaan (arvoltaan n. 50€), mutta vaihdoinkin ne 1500 Valko-Venäjän ruplaan (arvoltaan n. 0,70€). Opetus: Älä vaihda rahaa kadulla vaikka kuinka tuntuisi hyvältä kurssilta. 

309 kilometriä koilliseen

1347 kilometriä lounaaseen

Kesken jääneisiin tarinoihin joskus palaten, lomastaan täysin rinnoin nauttien, huomenna 30-vuotissyntymäpäiviään juhlien, mutta nyt hyvää sunnuntaita toivottaen,

Arvi