Sunnuntain summeeraus 46/52 – Satojatuhansia ajatuksia

Ihminen ajattelee tutkimusten mukaan 50-70 tuhatta ajatusta päivässä. Se tekee 350-490 tuhatta ajatusta viikossa. Olen poiminut omista ajatuksistani tähän kirjoitukseen 22 ajatusta. Niissäkin on jo aika paljon ajateltavaa.

 1. Mitähän tapahtuisi, jos ihmiset kyselisivät enemmän toistensa kuulumisia? Ei sillä tavalla kohteliaisuuttaan, vaan kiinnostuneisuuttaan.

 2. Kun joku tulee juttelemaan, pitäisi keskittyä paremmin. Pitäisi ottaa kädet pois näppäimistöltä ja sulkea läppärin kantta niin, ettei sitä pysty vilkuilemaan. Pitäisi keskittyä ja kuunnella.

 3. Kun ihmiset tekevät huonolla osaamisella asioita, jotka eivät heille kuulu, se on joskus oppimista – mutta joskus se on sähläämistä.

 4. Miksi opetusministeri ei vastaa sähköpostiini? Olinko liian jyrkkä ottaessani kantaa opetuksen tasoon ja opettajien valmentamiseen?

 5. Käsitteissä ”lama” ja ”dalai-lama” on aikamoinen sävyero.

 6. Jos tilaa uuden verokortin uudella tulorajalla joulukuulle, on myöhässä. Olisi pitänyt olla valppaampi syksyllä.

 7. Muistin maailman olleen 3,5 miljardia vuotta vanha. Kirjassa sanottiin, että se on 4 miljardia vuotta vanha. Ensin luulin ajan vain kuluneen siinä välissä kun viimeksi asian olin tarkastanut. Sitten tajusin, että 500 miljoonaa vuotta ei kulu ihan sellaisessa hujauksessa.

 8. Pitäisi nauttia enemmän niistä päivistä kun päätä ei särje. Päänsärky on tosi ikävä vaiva.

 9. Ruotsin luentoja ei nauhoiteta, niille täytyy osallistua juuri siihen aikaan kun ne järjestetään. ”Närvaron på kursen är viktigt”, sanoi opettaja. Tärkeitä, mutta eivät pakollisia, tajusin.

 10. Mikä on tämän blogin seuraava vaihe? Sitä minulta kysyttiin tällä viikolla. Onko se vlogi? Onko se podcast? En tiedä vielä.

 11. Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau 2017. Uuden sadon viini. Ei kyllä toimi, ei sitten lainkaan. Lopen Alkon toinenkin uuden sadon viini, Albert Bichot Beaujolais-Villages Nouveau 2017, tarttui myös mukaan. Vielä pahempaa litkua, en suosittele kenellekään.

 12. Ikkunat. Ne mahdollistavat visuaalisen yhteyden ulkomaailmaan siinä missä seinät eivät sitä tee. Ikkunoiden läpi virtaa energia, valo, mikä on monella tapaa hyödyllistä. Ikkunat ovat pieniä ovia, ne voi avata ja sulkea. Niiden kautta voi paeta. Ja tuulettaa. Ikkunat ovat hurjan käteviä.

 13. Hyvä kanatortilla syntyy BBQ-soosilla glaseeratuista rintafileen siivuista, avocadosta, kirsikkatomaateista, punasipulista, rucolasta ja jalapenoista. Lusikalliset ranskankermaa ja ananassalsaa kylkeen.

 14. Olen viimeiset viikot mennyt joka ilta kahdeksalta sänkyyn, lukenut tunnin kirjaa ja nukahtanut yhdeksältä. Olen herännyt 5:05 tai 5:15. On tuntunut aika hyvältä, mutta myös oudolta.

 15. Konttorin uusi kausi on hauska. Sami Hedberg on hauska.

 16. Perjantaina kävin lentokentällä töiden jälkeen, hakemassa kahvin. Mikä on nimesi, kysyi mokkamasteri. ”Arvi”. ”Arvi?”. ”Juu”. ”Harri” luki mukissa. Ei se ole sama juoda Harrin mukista, kuin omasta.

 17. Minkähänlainen kampanja pitäisi vetää, että Pekka Haavistosta tulisi seuraava pressa? Pekka on tarinankertoja. Pekan pitäisi olla pressa.

 18. Sain töistä 10-vuotislahjan. 8 Riedelin Vinum Bordeaux -lasia. Aika mukava juttu.

 19. Nyt luvussa: Yuval Noah Harari: Homo Deus – Huomisen lyhyt historia. Ihmisen lyhyt historia opetti enemmän kuin lukio, joten tästä on kovat odotukset.

 20. Tarvis mennä koeajamaan autoja. Kohta on tehtävä tilaus uudesta. Vaihtoehtoja, ei paremmuusjärjestyksessä: 1) Joku volkkari, mutta ei enää Golf. 2) CLA Mersu. 3) Volvo XC40, siitä tuli hieno mainos kotiin. 4) Audi A3.

 21. Mitä jos vaan opettelisi Trivial Pursuitin kaikki 3000 kysymystä ulkoa?

 22. Currykastiketta pitäisi tehdä useammin.

Kaikkea hyvää,Arvi