10 syytä olla äänestämättä

Ei kai kukaan ajattele, että pystyisi äänestämällä oikeasti vaikuttamaan johonkin. Tai oikeastaan mihinkään. Nekin, jotka käyvät äänestämässä, tekevät niin vain koska sanotaan, että silloin saa luvan valittaa. Listasin 10 syytä miksi äänestäminen on kansalaisvirhe.

1. Kun mikään ei kuitenkaan muutu. Samat jäärät ne siellä häärii ja tappelee toistensa kanssa siitä kuka saa riistää kansaa ensimmäisenä ja eniten. Mitään ei saada aikaiseksi kun koko ajan pitää olla lomailemassa jättipalkalla. Sitten tulee jo seuraavat vaalit ja tuolileikki pyörähtää pykälän oikealle tai vasemmalle.

2. Ei yksi ääni mitään ratkaise. Ei yhden ihmisen äänellä ole mitään vaikutusta, sillä läpimenoon tarvitaan tuhansia tai kymmeniätuhansia ääniä. Rikkaat julkkikset ostavat ääniä, ei siinä paljon taviksen ääni hetkauta. Onko siinä muutenkaan mitään järkeä, että väärinajattelijoilla on samanlainen äänioikeus kuin oikeinajattelijoilla?

3. Ääni menee jollekin toiselle. Koko vaalisysteemi on rikki. Joku muu hyötyy vaikka äänestäisit ketä. Laskentatapa suosii kaikkein suosituimpia ehdokkaita. Se voi olla joku ihan satunnainen dorka tai feministi, jota juuri sinun äänesi auttaa.

4. Venäjä päättää tuloksesta. Jos Venäjä ei onnistu kyberhyökkäyksillään manipuloimaan vaalitulosta, niin lopulta suomettuneet kansanedustajat äänestävät kuitenkin niin kuin Kreml haluaa. Onhan se huomattu, ettei Venäjästä uskallettu näissäkään vaaleissa puhua.

5. Juutalaiset ohjaavat maailmaa. Nämä ilmastohössötykset ja pakolaiskriisit ovat juutalaisten masinoimia ilmiöitä, joiden avulla he pyrkivät saamaan maailman haltuunsa. Bill Clinton on tästä hyvä esimerkki. Herätkää!

6. Yritysjohtajat ja ammattiyhdistysliikkeet lopulta päättävät kaikesta. Ei poliitikoilla ole oikeaa valtaa, vaan valtaa käyttää yritys- ja järjestömaailman pohatat. He lahjovat ja kiristävät poloisia poliitikkoja niin kauan, että saavat tahtonsa läpi. Hyvä veli -verkoston elinvoimaa ei sinun kapinaäänesi horjuta.

7. Politiikka on rikki. Ei tätä tarvitse sen ihmeellisemmin perustella. Politiikka on rikki. Ja nuoriso tärveltynyt.

8. Katso mitä Ruotsissa tapahtuu. Tai katso mitä Ranskassa tapahtui. Katso mitä tutkimukset osoittavat. Katso ympärillesi. Kuuntele mitä asiantuntijat kertovat. Kyllä sinä sitten ymmärrät, että miksi.

9. Ei enemmistö ole aina oikeassa. Sopulit matkivat toisiaan ja äänestävät samoja tyyppejä kuin kaverinsa. Ihmiset uskovat tähän ennalta käsikirjoitettuun nukketeatteriin ja ostettuihin gallup-tuloksiin eivätkä kykene itsenäiseen ajatteluun. Demokratia on illuusio siitä, että ihmisellä olisi oma tahto.

10. Eliitti juhlii linnassa. Eihän tässä äänestetä mistään muusta kuin siitä, että ketkä saavat VIP-kutsun linnanjuhliin. Äänestyslipuke on käytännössä valtakirja tanssiaisiin.

Jos kuitenkin päätät äänestää, niin tästä löytyy yksi vaalikone, josta voit vielä löytää sopivan ehdokkaan. Ja tästä löytyvät äänestyspaikat, jotka ovat auki sunnuntaina klo 9-20. Mukaan et tarvitse kuin henkkarit.