Make Parveketupakointi Great Again

Olen ajatellut parvekkeen rakentamista ja tupakoinnin aloittamista. Jos emme ryhdy taistoon tätä joka tuutista pursuavaa seesteistä konsensuskiihkoa vastaan, syntyy epäterve empatian ylivalta ja elämämme pullamössööntyy.

Soitin rakennusvalvontaan kysyäkseni mahdollisuuksistani rakentaa parveke muiden asuntojen ilmanvaihtokanavien suuaukkojen lähettyville. Tarkastaja muistutti, että en asu kerrostalossa.

Se oli tietysti turhauttava tieto, mutta ei minua noin vain lannisteta.

Olen kuitenkin periaatteen mies. Päätin, ettei asumismuotoni saa vaikuttaa siihen, että harjoitanko parveketupakointia vai en. Kyllä sen täytyy omakotitalossakin olla mahdollista. Suomi on vapaa maa ja tupakointi on minun ihmisoikeuteni.

Parveke on minun ihmisoikeuteni. Saan tehdä siellä mitä minä haluan ja minkä koen elämässäni merkitykselliseksi. Jos jotain häiritsee, että minulla on parveke tai tupakkaa, niin se on hänen oma ongelmansa. Hän voi tehdä omat valintansa.

Ranskalainen parveke voisi olla tässä tapauksessa järkevä ratkaisu, sillä en tarvitse parveketta mihinkään muuhun kuin parveketupakointiin. Minulla on kuitenkin vaikka kuinka paljon pihaa, jossa voin oleskella.

En ole vielä keksinyt mitä tekisin sen asian kanssa, että tupakka maistuu suussani ihan paskalta. Olen sitoutunut elämään haisevissa vaatteissa ja riutuneessa ihossa, mutta suu olisi kiva pitää puhtaana.

Voisin tietysti poseerata palamaton tupakka huulessa ja ottaa selfieitä sosiaaliseen mediaan, mutta olen ymmärtänyt, että se savu on tässä juuri se juttu.

Yksi vaihtoehto on sijoittaa savukoneeseen. Alle kahdellasadalla eurolla saisi Motonetista savukoneen. Täytyy pääsiäispyhien jälkeen käydä selvittämässä onko niihin saatavilla tupakansavupatruunoita.

Savukoneella saa aikaan huomattavasti suuremman savupilven kun askillisella tupakkaa. Se on olennaista juuri tässä minun tilanteessa, jossa varsinaisia hajuhaittoja ei oikein pääse muodostumaan.

Savupilvi voisi tuulettomalla säällä tehdä mukavan näköesteen naapurin aurinkovuoteen ja auringon väliin.

Eikä siitä voi olla varma, etteikö joku puuska voisi kuljettaa myös hajua naapurin tontille – varsinkin jos kone puksuttaa jatkuvalla syötöllä.

Ja vaikka haju ei leviäisikään, ei se estä minua suosittelemasta naapureille ikkunatiivisteitä, avainreikätukkeita ja uusia suotimia räppänöihin.

Ymmärrän, ettei savukonetta voi tietenkään jättää koko päiväksi yksin tupruttamaan. Olen tehnyt laskelmia joiden mukaan voisin irtisanoutua töistä ainakin joksikin aikaa. Sisällä olevat lomarahat riittäisivät niin savukoneen hankkimiseen, yksinkertaisen parvekkeen rakentamiseen kuin askeettisen elämäntyylin ylläpitoon

Jotkut lähipiiristäni ovat sitä mieltä, että en ainoastaan vaikeuta muiden elämää tällä projektilla, vaan myös omaani.

No, onhan tästä tietysti vähän vaivaa, mutta onhan tähän jonkun puututtava. Tämä holhousyhteiskunta kieltää varmaan seuraavaksi piereskelyn julkisella paikalla!

Se mitä kaikki ei vieläkään ymmärrä, on se, että pierun pidättäminen on tosi epäterveellistä.