20 kysymystä

Tänä tihkusateen harmauttamana marraskuun sunnuntaina havahduin. En ole vieraillut tällä saitilla pitkään aikaan. Blogin vuosiveloitus menee pian maksuun ja jos en nopeasti ryhdy kirjoituspuuhiin, saatan maksuhetkellä kyseenalaistaa tarkoituksen koko alustan olemassaololle.

Lokakuu livahti sormien välistä ja raportoimatta jäi kaikki hienot tapahtumat: parisuhdeviikonloppu Kämpissä, samppanjanmakuiset viinimessut, yläkerran ikkunoiden vaihto, Ellenin uudet taidot – kuten vilkutus – ja muut asiat, joista normaalisti tulisi kirjoitettua.

Päätin antaa tekohengitystä harrastukselleni ja pitää kiinni bloggaajan statuksesta vauva-arjen ihmeellisyyden ja intensiivisen työvaiheen keskellä. Päätin ottaa haparoivan sivuaskeleen lifestyle-bloggaajien apajille ja tehdä 20 kysymystä -artikkelin.

Se on artikkeli, joka kirjoitetaan kun ei ole mitään järkevää sanottavaa, mutta on kova tahto sanoa jotain. Usean viikon tauon jälkeen se on riittävän matalan kynnyksen artikkeli, jotta on taas mahdollista päästä vauhtiin.

Tästä se lähtee!

1. Unohtumattomin naamiaisasusi?

Olen ollut naamiaisissa viimeksi ala-asteella. Pukeuduin äitini tekemään asuun: lakritsiksi. Sitä on hankala selittää, mutta siinä oli jonkinlainen pyöreä pahvi kattona ja pahviin oli ripustettu musta verho. Verhossa oli silmänreiät. Olin siis käytännössä musta pötkylä. Leuan alta meni kumilanka, joka piti pahvikaton suorassa. Suosin edelleen kokomustaa asustusta oli juhlat mitkä tahansa.

2. Eniten käyttämäsi some-verkosto?

Olisiko se Instagram? Viimeisin kuva on kylläkin elokuun alusta, mutta useimmiten sitä tulee selattua. Facebook on paras kanava tekstien julkaisuun.

3. Vuodenaika, josta pidät eniten?

Se hetki kun arvuutellaan, onko kevät jo vaihtunut kesäksi. Kun on satunnaisia lämpimiä päiviä ja yleisvire alkaa olla aurinkoinen. Kun koko kesän todo-lista vielä yliviivaamatta ja lomat edessä.

4. Jos sinun tulisi valita ranta tai vuoret, kumman valitsisit?

Mikäli rannalta näkee horisontin, eikä esimerkiksi vain vastarannalle, valitsen sen. Muuten valitsen vuoret. Vuoria saattaisi alkaa pitää jossain vaiheessa peruslavasteina, mutta uskon horisontin säilyttävän maagisen vetovoimansa pitkälläkin aikavälillä.

5. Mitä osaat pelata todella taitavasti?

Skip-Boa. Oli aikoja, jolloin ajattelin, että minua ei käytännössä pysty päihittämään.

6. Millaisesta juustosta pidät?

Leivän päällä syön Oltermannia. Ravintolassa syön juustolajitelman. Viikonloppua varten saatan ostaa sinihomejuuston tai vaikka Appenzellerin. Tai Dachsteinerin. En syö fetaa, raejuustoa, vuohenjuustoa enkä leipäjuustoa. En myöskään pidä savuisista juustoista.

7. Tavoite, jonka haluat saavuttaa elinaikanasi?

Haluaisin kirjoittaa kirjan. Tai oikeastaan haluaisin kirjoittaa useamman kirjan. Joitain romaaneja ja tietokirjasarjan.

8. Kuinka monessa kaupungissa olet asunut?

Synnyin Helsingissä ja asuimme siellä ensimmäisen elinvuoteni. Ikävuodet 1-20 asuin Karkkilassa. 21-23 vuotiaana asuin Hämeenlinnassa ja siitä eteenpäinkin Hämeenlinnassa, mutta Rengon maalaispitäjässä. Rengossa tuli juuri 9 vuotta täyteen. Ensi vuonna on juhlavuosi.

9. Mitä kieltä toivoisit osaavasi puhua?

Mikään kieli ei erityisellä tavalla vedä puoleensa – paitsi Skotlannin murre. Olisi varmasti kiva osata mitä tahansa uutta kieltä. Kai tässä pitäisi tehdä joku järkivalinta, mutta sanotaan nyt vaikka tanska. Siinä on hauskoja äänteitä.

10. Mitä et siedä?

Itseäni, silloin kun ajattelen, että en siedä jotain. Kannatan sellaista ajattelua, jossa asioihin ei suhtauduta sietämättöminä vaan mielenkiinnolla ja pyrkimyksenä ymmärtää. En tietenkään aina onnistu siinä. Mutta en pidä sellaisista tunteista ja ajatuksista, joita siitä seuraa.

11. Jos käsilläsi on vapaa tunti, mihin käytät sen?

Ei ole mitenkään harvinaista, että käsilläni on vapaa tunti. Aamuisin käytän vapaan tunnin hesarin lukemiseen. Työpäivän aikana käytän vapaan tunnin lounastamiseen ja käytävillä pyörimiseen. Työpäivän jälkeen kulutan vapaan tunnin podcastin kuunteluun. Illan viimeisen tunnin kulutan kirjan kuunteluun.

12. Suosikkirutiinisi?

Lehden lukeminen aamulla.

13. Mistä tulet ylivilkkaaksi?

Kahvista. Olen vähentänyt merkittävästi kofeiinillisen kahvin juomista ja vaihtanut kofeiinittomaan. Silloin harvoin kun hairahdun kofeiinilliseen, on seurauksena sydämen hakkaamista, jalkojen rummuttamista, käsien naputtelua ja nopeaa puhetta. Myös joidenkin valmennusten vetäminen aiheuttaa ylivilkkautta. Tai joku oivallus saattaa laittaa höpöttämään pitkään ja kiivaalla tahdilla.

14. Valitsetko mielummin tekstiviestin vai puhelun?

Jos tekstiviestiin voi vastata lyhyesti, valitsen sen. En pidä puhelimella kirjoittamisesta. En tosin pidä juuri puhelimella soittelustakaan. Olen välillä kömpelö puhelimessa. On tosin ihmisiä, joiden kanssa rytmi on hyvä ja on hauska höpötellä pitkäänkin.

15. Arvokkain aarteesi?

En juuri omista tavaraa, joka ei olisi korvattavissa vakuutusyhtiöltä saatavilla rahoilla. Tunnearvolla ladattuja aarteita ei siis oikeastaan ole, mikäli kysymys on esineistä. Sähköisiä aarteita löytyy iCloudin kuvavirroista ja WordPressin arkistosta.

16. Mikä oli viimeisin vieraalla kielellä tekemäsi virhe?

Kerroin eilen Ellenille ruotsiksi, että hän on lapsi. Sanoin: du är en barn. Barn on kuitenkin ett-sukuinen. Olisi pitänyt sanoa: du är ett barn. 

17. Mikä on sinulle parasta terapiaa?

Rauhallinen keskustelu on oikein hyvä terapiamuoto.

18. Jos voisit olla fiktiivinen hahmo, mikä olisit?

Mr. Miyagi. Hänellä on riittävästi elämänkokemusta suhtautuakseen erilaisiin vastoinkäymisiin rauhallisesti, mutta päättäväisesti. Hän näkee keskittymisessä arvokkuutta ja auttaa ihmisiä – tässä tapauksessa Karate Kidiä – saavuttamaan oman potentiaalinsa. Mr. Miyagi soveltaa taistelutekniikoita taitavasti elämänfilosofiaksi ja -taidoiksi.

19. Minne haluaisit matkustaa?

Olen viime päivät ollut hieman kaukokaipuinen. Ajatuksissani olen palannut moneen kertaan Chileen ja Balille. Kestolistalla on paikkoja kuten Cinque Terre ja Hallstatt. Juuri nyt kelpaisi joku rauhallinen ja lämmin merenrantakaupunki. Vaikka joku Kreikan saari.

20. Missä tapasit puolisosi?

Karkkilalaisen kesäfestivaalin backstagella.