Syyskuun juoksutulokset

Ennätyskymppi. Ennätysvitonen. Ennätyspaino. Ennätyksiä siellä, ennätyksiä täällä. On selvää, että kehitystahti on vielä tässä vaiheessa kiihtyvä ja ennätyksiä syntyy vähän väliä. Kyllä ne silti tuntuu joka kerta aika hienoilta.

Syyskuu oli tulosten valossa oikein mainio, mutta varsinaisia oppeja tai oivalluksia ei tällä kertaa juuri kertynyt. Olin alkukuusta vajaan viikon flunssassa joten startti oli vähän tylsä. Otin kuitenkin kilometrejä hyvin kiinni ja sain kasaan toiseksi parhaimman kuukauden matkassa mitattuna.

Matkasta puheen ollen, aloin pidentämään lenkkiä. Noin puolet lenkeistä oli 7,5-8,5 kilometrin mittaisia. Tuntumaltaan olivat normaalin vitosen kaltaisia, joten uskon, että 8 km alkaa muodostua peruslenkiksi pikkuhiljaa. Vauhti ja syke pysyivät hyvissä lukemissa noillakin retkillä, joten hyvältä näyttää.

Vauhdista ja sykkeestä puheen ollen, vauhti alkaa asettua keskiarvoisesti 5’45” min/km paikkeille sykkeen ollessa n. 140 bpm. Edelleen tuntuu, että pitäisi juosta matalammalla sykkeellä, mutta kun tuo vauhti tuntuu juuri mukavan sopivalta niin en haluaisi lähteä himmailemaan. Satunnaiset vaunulenkit tiputtaa kuitenkin vauhtia reilusti.

Kolmas vuosineljännes on takana. Otetaanpa perinteisen kuukausiraportin lisäksi katsaus koko vuoden kehitykseen muutamasta näkökulmasta:

VO2MAX

Laskennallinen VO2MAX kertoo kuinka paljon keho pystyy käyttämään happea enimmillään. Luku kertoo kunnon ja kestävyyden kehittymisestä. Tuorein tulos on 49,41. Lähtötilanne 39,97 (tammikuu).

Sykevälivaihtelu

Sykevälivaihtelu kertoo sydämenlyöntinen välisen ajan vaihtelusta. Mitä suurempi vaihtelu, sen parempi. Kertoo mm. stressin tasosta. Viimeisin tulos 40. Lähtötilanne 33 (tammikuu).

Leposyke

Leposyke kertoo keskimääräisen sykkeen ajalta kun ollaan liikkumatta. Mitä alhaisempi leposyke, sitä paremmin sydän voi ja sitä parempi on peruskunto. Tuorein tulos 59. Lähtötilanne 64 (tammikuu)

Apple Watchin päivätavoitteet

Apple Watch seuraa päivätavoitteiden täyttymistä arkiliikuntaan käytettyjen kaloreiden, liikuntaan käytettyjen minuuttien ja seisomista sisältäneiden tuntien osalta. Huhtikuulta löytyy yksi kauneusvirhe kun liikuntatavoite ei täyttynyt.

Trendit

Kaikki liikuntatrendit näyttävät ylöspäin viimeisen 90 päivän osalta. Tavoitteena pitää trendit jatkuvasti kunnossa.

Kympin lenkit

Uusi kympin ennätys tuli syyskuussa. Nyt sarja näyttää tältä:

  • 54:05 (5.9.)
  • 56:42 (29.7.)
  • 58:36 (29.5.)
  • 1:04:38 (19.4.)
  • 1:07:16 (28.3.)

Syyskuun tulokset

Lopuksi vielä katsotaan syyskuun tulokset perinteiseen tyyliin.

Syyskuussa juostut kilometrit: 77,4 km
Tänä vuonna juostut kilometrit: 668,2 km
Juostut kilometrit suhteessa tavoitteeseen tähän mennessä: 112 %
Tavoitteesta saavutettu: 83 %
Jäljellä olevat kilometrit: 136,5 km
Juoksukerrat syyskuussa: 12
Juoksunopeus syyskuussa: 5’41” min/km
Keskisyke syyskuussa: 145
Pisin lenkki syyskuussa: 10,02 km
Lenkin keskipituus syyskuussa: 6,45 km
Nopein kilometri syyskuussa: 5’08” min/km
Juoksufiilis syyskuussa: Vauhdikas

Tampereella olisi 10.10. puolimaraton. Harmillisesti juuri tässä kuun vaihteessa alkoi vaivata isovarpaan päkiä. Pistävä kova kipu. Jos jalka oikenee lähipäivinä niin ilmoittaudun puolikkaalle.

Miten sun juoksu kulkee?