Marraskuun juoksutulokset

Jos olen ihan rehellinen, niin se ei tuntunut oikeastaan miltään. En minä ollut ajatellutkaan, että se tuntuisi luissa ja ytimissä, mutta ajattelin, että edes jotain liikahtaisi. Mutta oli se silti yllätys, ettei edes ilme värähtänyt. Se, että saavutin sen tavoitteen nyt sitten.

804,672 kilometriä tuli täyteen 17.11. eli noin puolitoista kuukautta etuajassa. Tähtäsin lenkin pituuden niin, että maalissa minulla olisi mittarissa 804,7 kilometriä. Se oli 5,77 kilometrin lenkki. Keskinopeus oli 5’22” min/km. Halusin juosta tämän erityislenkin valoisaan aikaan, joten laitoin kalenteriin normaalia pidemmän lounasajan ja kipitin nopean vitosen palaverien välissä.

Edellisenä iltana oli tullut UPS:llä palkintokengät. Itse suunnittelemani Niken vedenpitävät Pegasus 37 Shieldit. Arvuuttelin, että pitäisikö lenkki juosta palkintokengillä ja voisiko ne ottaa käyttöön vasta kun maaliviiva on saavutettu.

Koska en ollut tavoitteen saavuttamisesta muutenkaan erityisen fiiliksissä, päätin olla tekemättä kenkien käyttöönotosta sen ihmeempää seremoniaa ja juoksin tuon viimeisen lenkin uusilla tossuilla.

Jos olen ihan rehellinen, niin ei ne niin hyvät kengät ole kuin Nike React Infinity Runit. Ne eivät tue nilkkaa samalla tavalla ja minä pidän siitä nilkan tuesta, eräänlaisesta sukkamaisuudesta, joka kietoo akilleen puristukseensa. Eikä ne rullaa samalla tavalla koska niiden pohja on suorempi. Sääsuoja on tietty kova juttu.

No siinä minä sitten tulin maaliin ja pysäytin ajankulun. Köpöttelin portaat kolmanteen kerrokseen ylikorostuneita askeleita venyttelymielessä ottaen, niin kuin minulla on tapana. Kävin suihkussa ja lämmitin mikrossa edellispäivän makaronilaatikkoa. Sitten jatkoin töitä niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

En kutsuisi oloa tyhjäksi, niin kuin yleensä kuvataan jonkun tapahtuman jälkeen. Kutsuisin oloa neutraaliksi. Hyvä fiilis tuli oikeastaan siitä kun sain jakaa ilmoituksen tavoitteen täyttymisestä ja ihmiset onnittelivat siitä. Kyllähän hyvät toivotukset tuntuvat aina hyviltä. Mutta en minä edelleenkään mitään erityistä ylpeyden tunnetta siitä tavoitteen täyttymisestä tuntenut.

Jos olen ihan rehellinen niin siihen on kolme syytä:

  1. Jossain vaiheessa tätä projektia tajusin, että tulen saavuttamaan tavoitteen. Se ei edes tule olemaan vaikeaa. Se, että tavoitteen saavuttaminen ei tunnu enää jännittävältä, vie vähän hohtoa siltä tavoitteelta.
  2. Olin alkanut kiinnostua muista juoksemiseen liittyvistä asioista kuin tuon kokonaismatkan pituudesta. Kokonaismatkan pituus on jotenkin liian yksiulotteinen tapa katsoa juoksemista. Siihen liittyy paljon mielenkiintoisempiakin elementtejä. Päätin kuitenkin painattaa palkintokenkien kantaremmeihin luvun 804672 muistoksi tuosta virstanpylväästä.
  3. Ajattelen juoksemisen jo aika rutiininomaisena juttuna. Se on osa elämääni, eikä siitä irrallinen projekti. Se, että tavoitteen saavuttamisen jälkeen ei tuntunut erityiseltä, johtuu varmaan juuri siitä, että se oli yksi lenkki 150 muun lenkin joukossa. Ja niin minä oikeastaan haluan jatkossakin ajatella.

Olen silti ylpeä, sitä en kiistä.

Olen ylpeä siitä, että olen saanut itseni muutettua tällaiseksi ihmiseksi kuin nyt olen. Olen pystynyt muuttumaan käytännössä yön yli täydestä liikunnattomuudesta aika intohimoiseksi liikkujaksi – yksinkertaistettuna vain päättämällä, että näin nyt on.

Tämä muutos tulee toimimaan inspiraation lähteenä monille tulevaisuuden muutoksilleni.

Tulevaisuuden muutoksista puheen ollen, olen päättänyt mikä on ensi vuoden projektini ja mitä tulen tavoittelemaan. Se ei liity juoksemiseen eikä se liity urheiluun. Mutta en paljasta vielä enempää! Siitä kuullaan lisää sitten kun ollaan päästy uudenvuoden kynnyksen yli.

Sanon vaan, että siitä tulee kova juttu.

Sitä ennen palataan vielä marraskuun juoksutuloksiin ja ensi kuun lopussa koko vuoden juoksutuloksiin. Kuukauden päästä on myös tiedossa, että paljonko kiloja karisi lenkkipoluille vuoden aikana.

Marraskuun tulokset

Marraskuussa juostut kilometrit: 90,4 km
Tänä vuonna juostut kilometrit: 837,8 km
Tavoitteesta saavutettu: 104 %
Juoksukerrat marraskuussa: 13
Juoksunopeus marraskuussa: 5’41” min/km
Keskisyke marraskuussa: 141
Pisin lenkki marraskuussa: 10,54 km
Lenkin keskipituus marraskuussa: 6,95 km
Nopein kilometri marraskuussa: 5’01” min/km
Juoksufiilis marraskuussa: Erinomainen!

Tuli muuten juostua uusi ennätyskymppi! 52:59 min.

Miten sun juoksut?