Melutaan ja syljeskellään

Ylöjärveläinen opettaja hakkasi oppilaansa tänään. Siis Facebookin mukaan. Poliisin mukaan mistään sellaisesta ei kyllä ollut kyse. Opettaja oli ottanut kiellosta huolimatta luokasta ulos kävelevää nuorukaista käsistä kiinni, estääkseen hänen lähtemisensä. 15-vuotiaan viattoman lapsukaisen olkapää oli kipeytynyt ja hänet kuljetettiin Ylöjärven terkkariin. Voi toivottavasti mitään vakavempaa ei ole vaan sattunut. Uutisetkaan ei kerro onko uhri jo kotiutunut, eikä Facebook. Ehdotan että oppitunneille ei saa enää viedä älypuhelimia. Säilyy sitten opettajilla virat.

Tampereen alueen koulutuksessa tuntuu muutenkin olevan käytössä vähän tiukemmat otteet. Sikäläiset peruskoulut aikoivat nimittäin takavarikoida nuorten ja väsyneiden koululaisten energiajuomia. Eipä aikaakaan kun uhkailut juomien haltuunotosta kantautuivat Apulaisoikeuskanslerin korviin. Oikeusministeriön toissapäiväisen päätöksen mukaan tamperelaisten koulujen toiminta on lainvastaista ja täten nuorukaiset saavat nauttia energiajuomansa rauhassa jatkossakin. Oikeusministeriö vielä täsmentää ettei opettaja saa myöskään takavarikoida alkoholijuomia opiskelijoilta. No se tästä vielä puuttuisikin! Ehdotan ettei alkoholia, eikä energiajuomia saa viedä oppitunneille.

Syyriassa voi käyttää kemiallisia aseita parin korttelin päässä presidentinlinnasta, ilman että parin päivän päästä kukaan on varma, tapahtuiko sitä edes. Ei voi olla varma, vaikka siitä löytyy YouTubesta muutama kelpo video. Åke Sellströmkään ei osaa vielä sanoa juu eikä jååta. Kemiallisten aseiden erikoismies, Åke 55, johtaa YK:n kemiallisten aseiden tutkimisoperaatiota juurikin tuossa kyseissä Damaskoksen kaupungissa, Syyriassa, jossa uskotaan ja samaan aikaan ei uskota yli tuhannen ihmisen kuolleen kemiallisessa hyökkäyksessä. Åke istuu paraikaa hotellissaan ja miettii että ”kuinkahan on, pitäisköhän jo päästää maailma jännityksessä ja käydä tossa pihalla ottaan näyte.” Ehdotan että: Tee se Åke!

Facebookissa semmosta ja YouTubessa tämmöstä. Twitterissä ei oikeen mitään. Stubb kertoi kyllä että aikoo pyöräillä Sipilän Juhan kanssa Porvoosta eduskuntatalolle sunnuntaina. Lähtö olis Porvoon torilta klo 14.00 ja mukaan saa kuulemma tulla. Foreca lupailee sunnuntaille aurinkoista pyöräilysäätä ja yli kahtakymmentä plus-astetta. Juha Föhr vihjailee sääblogissaan että saattaa olla kesän viimeiset korkeapaineet tulevana viikonloppuna, joten ehdotan että nautitaan nyt!

Hyvää viikonloppua!