Wonderful life

Hyvän ystäväni pikkusisko kirjoittaa blogia. Hänen avoimuuttaan sekä ehkä jälkeenpäin kypsää itseanalyyttisyyttään pystyn arvostamaan tavalla, jonka koen erityiseksi. Suosittelen kirjoituksia osoitteessa: Saran Blogi

Eräs Saran kirjoituksista käsittelee asioita, jotka tekevät hänet onnelliseksi.

7. Kolmannen isosiskon koira. Häntä kutsutaan nimellä Vääpeli. Väpä. Olen nähnyt Vääpelin kasvun pienestä pennusta siihen minkä kokoinen hän nykyään on. Kaksi viikkoa sitten jaoin hänen kanssaan ensimmäistä kertaa saman vuoteen. Yökäyttäytymisestä osaan sanoa sen verran että Vääpeli on rauhallinen. Aina silloin kun hän ei vaihda asentoa. Vääpeli ei tykkää samasta asennosta ja vaihtaa asentoaan aika usein. Ymmärrän sen. Turkki voi käydä kuumaksi jos sama kohta on vasten lämmintä peittoa koko ajan.  Varsinaisesti tämä asennonvaihto ei ole se ongelma. Ongelma tulee siinä kohtaa kun Vääpelillä alkaa kiertää masussa. Niin. Vääpeli piereskelee öisin. Aika paljon. Ei kerran, ei kahdesti, vaan usein ja pahanhajuisesti. No, mieluiten naamani edessä. Sanottakoon se tässä.

14. Pussailu. Kun puhutaan suutelemisesta, pitäisi samalla puhua Tommy Tabermannista. Hän jos joku tiesi miten suutelemisesta puhutaan, saati suudellaan.

Suutele minulle siivet, en minä lennä pois,
minä vain levitän ne
suojaksi sinun yllesi,
veitseksi kuoleman kurkulle.

Tommy on se henkilö, jolta suutelemisesta pitäisi ottaa oppi. Omistan yhden Tabermannin teoksen. Se on oikeastaan kooste hänen Me-lehteen tekemistään kolumneista. Sen ensimmäinen osa alkaa sanoilla: ”Suotta en kutsu suutelemista jumalten kielellä puhumiseksi, sillä niin on”. Hän jatkaa: ”Maailmassa on vain muutama kieli, jota kaikki ymmärtävät: itku, nauru, hyräily, hyväily – ja suudelma.” Jos johonkin, niin tähän, minulla ei ole lisättävää.

17. Lentokoneen nousu. Lentokoneen nousu on vahva tunne ja siksi tällä listalla. Se kuvaa joko lähtemistä tai kotiin palaamista. Molemmat tuntuvat hyvältä, mutta eri tavalla. Kun on lähdössä pois, irrottautumassa, voiko mikään olla sen konkreettisempaa kuin tuntea ja nähdä lentokoneen irroittautuvan siitä maasta josta on lähtevä. Tunne vatsanpohjassa, se herättää tunteita. Vastaavasti lähtö sieltä toisesta paikasta, eli paluu lähtöpisteeseen, antaa luvan alkaa ikävöidä sitä minkä on juuri jättämässä taakseen. Se on samalla hetkellä hyvä että huono tunne. On kiva palata kotiin, mutta on ikävää tehdä todellisuudesta muistoja.

33. Uudet lakanat. Jos ajatellaan mitä tahansa kodin tekstiilejä tai materiaaleja ylipäätään, mikä on parempaa kuin puhtaat lakanat? No okei, ehkä samalle tasolle pääsee joku erittäin hyvin istuva vaate. Lakanoissa on vaan lisänä se puhtauden tuoksu. Puhtauden tuoksu vaihtelee. Kun vierailee ystävien tai tuttavien luona, puhtauden tuoksu on eri. Pesuaine vaihtelee. Se on kuitenkin aina hyvä ja jollain tavalla jännittävä ja rauhoittava tuoksu. Kotona lakanoiden vaihtopäivä on luksusta. Lakanat kutsuvat nukkujaa petiin ja lupaavat että uni on tulossa tänä yönä.

41. Tuoksut. Sanotaan että hajuaisti on voimakkain aisti. Sen avulla voidaan muistaa kaukaisiakin asioita. Voin sanoa omalla kohdallani että se on myös voimakkain muistoja mieleen tuova aisti. Vaikka musiikki on helpoin tunnelman luoja, ei korvien aisti ole voimakkain. Musiikki vaatii aina tietyn, oikean tunnetilan. Tuoksut, tullessaan milloin tahansa aistittaviksi, tekevät aina vaikutuksen. Todistan tämän heti. Mieti lempikappalettasi. Tuleeko sama fiilis jos kuulet sen kirjastossa hiljaa tai kotibileissa täysiä? Sitten mieti paskanhajua. Se haisee aina samalle.

43. Kun joku nauraa mun vitseille. Jos missä tahansa seurassa kokee itsensä hyväksi, se tuottaa mielihyvää. Itsensä voi kokea hyväksi väittelytilanteen jälkeen tai työhaastattelussa. Se ei kuitenkaan ole yhtä voimakas tunne kuin se, jonka kokee silloin kun toinen henkilö kokee suurinta iloa vuoksesi, eli nauraa. On parasta mikäli hän ei naura minulle, vaan minun takiani. Joskus se toki on sama asia. On kuitenkin eräänlaista elämässä onnistumista, mikäli pystyy tuottamaan kanssaelijöilleen iloa, eli saa heidät nauramaan.

51. Se, että maailma on täynnä tutkittavaa. Maailma on todella täynnä tutkittavaa! Mitä enemmän haluaa tutkia, sitä enemmän materiaalia on tarjolla. Tutkittava aineisto ei vaan lopu. Se, että ymmärtää että maailmassa on paljon tutkittavaa, on jo onnellisuuden aihe. Se, että löytää tutkittavia, mielenkiintoisia asioita on toisenasteista maailman ymmärtämistä. Se johtaa avarakatseisuuteen ja erilaisuuden ymmärtämiseen.

87. Muistot. Muistot on sellainen asia, jota ei kukaan vie pois. Niin kauan kun oma aivotoiminta on kykenevä pitämään muistot mukana elämässä, on vahvoilla. Jossain vaiheessa sitä alkaa unohtamaan asioita. On tärkeää pitää huolta muistoista kirjoittamalla niitä ylös, puhumalla niitä nauhalle tai kuvaamalla niitä. Muistot ovat tärkeitä, sillä niiden perusteella teemme päätökset tulevaisuudesta. Ne myös määrittelevät aiempia tekojamme, samalla meitä.

88. Villasukat. En pärjäisi ilman niitä. En vaan pärjäisi. En voisi asua tässä talossa ilman villasukkia. Haluan asua tässä talossa joten – villasukat, arvostan teitä.

100. ”eniten mut tekee onnelliseksi tän listan tekeminen, mikä sai mut tajuamaan että elämä on oikeestaan aika helvetin hieno ja kaunis juttu enkä vaihtais mun elämää mistään hinnasta pois.” Niin. Tämä lause tavallaan tekee kaikki edellä mainitut, tärkeät asiat ja huomiot tarpeettomiksi. On hyvä välillä pysähtyä miettimään, mikä on tärkeää. Kun sen oivaltaa, ei yksittäisillä asioilla ole enää niin suurta merkitystä. Sitä on tyytyväinen omaan elämäänsä ja siihen on mitä on.

http://yearinhampstead.blogspot.co.uk/