Please excuse my writing

Tämä on tämän vuoden 85. kirjoitus, ollen samalla vuoden viimeinen. Aloitin blogin hahmottelun tammikuun ensimmäisenä päivänä tänä vuonna. Ensimmäinen kirjoitus oli valmis 29.1 ja julkaisin blogin 1.2 kirjoitettuani kolme artikkelia. Ensimmäinen artikkelini, Everybody´s free, käsitteli hereillä ja valppaana olemista. Kehotin siinä lukijoita välttämään TV:n katselua, siinä uskossa että aika, joka television katseluun kuluu, on käytettävissä paljon hyödyllisemminkin. Muistan myös ajatelleeni että television katselu turruttaa ajatuksia ja tekee elämästä enemmän pullaa.

No näinhän se osoittautui oikeaksi huomioksi. Aikani ilman televisiota on omalta osaltaan ollut voimakkaasti vaikuttamassa siihen kuinka monimuotoinen on ollut kokemusskaalani tänä vuonna. Vuosi on ollut täynnä huikeita elämyksiä ja paljon uutta sekä mielenkiintoista.

Tähän mennessä kirjoituksiani tässä blogissa on luettu yhteenä noin 12 000 kertaa. Eniten klikkauksia keräsi marraskuun alussa Movember-kampanjaa provosoiden kritisoiva kirjoitus, Movember rain. Se keräsi yhden päivän aikana ennätysmäärän lukijoita, 498. Kävijämäärältään huonoimpana päivänä lukijoita on ollut vain 5.

Blogia on luettu yhteensä 31:ssä eri maassa, mukaan lukien sellaiset valtiot kuten Uusi-Seelanti, Etelä-Afrikka, Laos ja Cambodia. Asetinkin tavoitteekseni seuraaville vuosille kerryttää lukijamaiden määrää. Jatkan tästä huolimatta kuitenkin jatkossakin kirjoittamista suomeksi.

Ihmiset päätyvät sivustolleni yllättävin Google-hakusanoin. Blogini on löydetty esimerkiksi sellaisilla hakusanoilla kuin: ”Hyviä karkkeja”, ”Liekki perseen alla”, ”Pitäkää huolta toisistanne” sekä ”Kaipaan alkoholia”. Yhteensä erilaisia hakusanoja joilla blogiini on tultu, löytyy statistiikastani noin 250kpl.

Toivottavasti jatkossakin saan käyttää hetken ajastasi kertoakseni mitä mietin, tämän blogin välityksellä. Voit seurata kirjoituksiani suoraan osoitteessa www.thewonderofarvi.com, tai painaa sivun alalaidasta ”seuraa”- painiketta, jolloin ilmoitukset uusista postauksista tulevat suoraan sähköpostiisi. (Muista hyväksyä sähköpostiisi tullut vahvistusviesti). Lisäksi jaan kirjoitukseni usein Facebookissa sekä Twitterissä.

Saan vaihtelevasti palautetta lukijoiltani. Pääosin se on hyvää, keskustelua jatkavaa ja rakentavaa palautetta. Mielellään kuulen jos haluat minun kirjoittavan aiheesta joka sinua kiinnostaa. Muista myös kommentoida jos olet samaa tai eri mieltä. En ole rajannut mitään varsinaista aihepiiriä artikkeleilleni, vaan kirjoitan välillä rakkaudesta, välillä saksanpähkinöistä ja välillä politiikasta. Facebookissa tykkääminen, jakaminen ja kommentointi lämmittävät kovasti mieltäni, kuten myös Twitterissä jakaminen. Jos julkinen kommentointi tuntuu ikävältä, kerro toki mietteesi yksityisviestillä.

Artikkeleiden julkaisutahti on harventunut, vuoden keskiarvon ollessa kuitenkin noin 2krt/viikko. Jatkossa pyrin kirjoittamaan ainakin kerran viikossa. Aktiivisuuteni ei ole vähentynyt vaan ennemminkin vaihtanut muotoa. Kerron paljon ajatuksistani Twitterissa, joten tervetuloa sinne!