Suomi-ilmiö

Mulla olis ehdotus.

Se liittyy tohon ”Osta kympillä kuussa suomalaisia tuotteita tai palveluja, luot 10000 työpaikkaa” -kampanjaan. Ja toisaalta se liittyy Henri Alenin Twitterissä esittämään kysymykseen:

Mitä jos kaupoissa olisi Suomalaisuusneuvojia?

Idea:

Suomalaisuusneuvoja kulkee kauppareissun mukanasi. Kerrot hänelle mitä ruokaa olet tekemässä, hän kertoo millä suomalaisilla raaka-aineilla sitä voisit valmistaa. Lisäksi hän neuvoo sinua esimerkiksi pesuaine- ja hammastahnavalinnoissasi. Hän ei syyllistä jos haluat ostaa ulkolaista lempituotemerkkiäsi, mutta hän kertoo mistä löytyy vastaava suomalainen tuote. Suomalaisuusneuvojalta saat myös hyviä reseptivinkkejä jos et tiedä mitä tekisit tänään ruoaksi.

Suomalaisuusneuvoja ei tuputtaudu seuraasi joka kaupassa. Heidät löytää yhdestä kaupunkisi ruokakaupoista. Voit valita menetkö sinne vai et. Suomalaisuusneuvojalle voi varata ajan etukäteen jos tiedät että olet menossa kauppaan tiistaina kello 18:15. Toisaalta vapaana olevat neuvojat ovat aina käytettävissäsi heti kaupan sisäänkäynnin edustalla.

Tehty Suomessa

Hinta:

Saatat joutua maksamaan joistain suomalaisista tuotteista enemmän kuin vastaavista ulkolaisista. Suomalaisuusneuvojan palvelut ja vinkit ovat ilmaisia.

10€

Toteutus:

Suomalaiset elintarvikeyritykset lähettävät esimerkiksi markkinointiosastoltaan yhden tai pari henkilöä Suomalaisuusneuvontakoulutukseen. Koulutuksessa käydään läpi konseptin idea, tavoitteet ja opetellaan muiden suomalaisten valmistajien tuotteita, jotta osataan neuvoa kuluttajia muidenkin kuin oman firman tuotteiden osalta.

Kauppa voi myös halutessaan lähettää koulutukseen omaa henkilökuntaansa ja se olisikin suositeltavaa. Suomalaisuusneuvojien palkan maksaisi yritys jonka palveluksessa he normaalistikin ovat.

Suomalaisuusneuvontaprojektia mainostetaan kohdekaupan normaalissa tv- ja printtimainonnassa sekä sosiaalisessa mediassa. Suomalaisuusneuvontaprojekti ei edellytä mainonnan lisäämistä kohdekaupalta.

Hyödyt yhteiskunnalle:

Suomalaisten tuotteiden tietous kasvaa kuluttajien keskuudessa. Jopa yhden Suomalaisuusneuvojan vierishoppailun avulla kansalainen tietää paljon enemmän suomalaisista tuotteista ja osaa seuraavalla kerralla tehdä vastuullisia valintoja hyllyjen välissä itsekseenkin.

Suomalaisia tuotteita aletaan ostaa enemmän. Suomalaisilla firmoilla alkaa mennä paremmin. Suomella alkaa mennä paremmin.

Yhteiskunnalle ei aiheudu kuluja Suomalaisuusneuvontaprojektista.

Suomalainen ruoka

Hyödyt Suomalaisuusneuvontaprojektiin osallistuvalle elintarvikeyritykselle:

Yritys voi omassa viestinnässään korostaa vastuullisia arvoja. Yritys tulee saamaan myös automaattisesti mainontaa projektin myötä. Yrityksen Suomalaisuusneuvontaprojektiin osallistuvat henkilöt saavat tuoda esiin esimerkiksi haastatteluissa sen mistä yrityksestä he ovat lähteneet mukaan.

Elintarvikeyrityksen myynti kasvaa ja suomalaisten tuotteiden myynti kasvaa.

Hyödyt osallistuvalle kaupalle:

Näkyvä valtakunnallinen kampanja vain harvoissa ja valituissa myymälöissä.

Tyytyväisiä asiakkaita jotka ovat valmiita maksamaan (mahdollisesti) hieman enemmän ostoksistaan. Myynnin kasvu.

Kesko

Hyödyt kuluttajalle:

Kiireisellä suomalaisella ei ole aikaa jäädä tutkimaan joutsenmerkkejä tai avainlippuja purkkien kyljissä. Osa ihmisistä kuitenkin haluaisi toimia vastuullisemmin jos saisivat vaan hieman apua ja jonkin sysäyksen.

Joskus voi myös tuntua kivalta jutustella kauppareissun ajan jostain fiksusta eikä vaan sykkiä päädystä toiseen päämäärättömästi.

Projektin nimi ja iskulauseet:

Sumppi – Suomalainen Kymppi. Osta kori kotimaista, saat kahvipaketin. Sumppi Suomalaisuusneuvoja Sinun Seurashoppaajanasi.

 

Tai jotain