Viikon TOP 3: Hankinnat

1. Starbucks-muki


True Hipsterin perusmoka on mennä Starbucksiin. Starbuckissa käyviä hipstereitä kutsutaan Poser Hipstereiksi. Tämän opin tänään lukemalla internettiä.

Itsehän tykkään tosi paljon siitä Caramel Macchiatosta. Käyn Starbucksissa aina kun se on mahdollista. Se ei ole usein, sillä Rengossa ei ole (vielä) Starbucksia. Pidän kahvilan ajattoman tyylikkäästä ja kiiltävän rustiikkisesta hengestä.

Pidän ajatuksesta että sinne voi mennä tekemään töitä tai vain hengaamaan. Pidän siitä että kahvini valmistetaan juuri sellaiseksi kuin haluan – Caramel Macchiato tuplasiirapilla. Ah, kuinka siirappista! Pidän myös siitä logosta! Ja niistä kupeista joissa on se logo!

Siksi ostin Edinburghin rautatieaseman Starbucksista muovisen reusable-version niiden pahvimukista. Se oli kyllä erittäin tyylikkäästi käytetty punta!

2. International New York Times


En osaa sanoa kuinka hipsteriä on lukea The New York Timesia. Toisaalta se on valtavirtaa ja amerikkaa, mutta ei NYT:iä Rengon Salesta ainakaan voi (vielä) ostaa.

International New York Timesin pystyy tilaamaan myös Suomeen. Renkoon se tulee vaan aina pari päivää myöhässä.

Suhteeni The New York Timesiin alkoi silloin kun Apple alkoi käyttää Safari-selaimen mainonnassa kyseisen lehden nettisivuja demotakseen kuinka nopeaan ja tarkkaan suorituskykyyn iPhone pystyi. Ihastuin siihen logoon. Niin Applen kuin The New York Timesin. 

International New York Times ei kuitenkaan ole korvannut ajatuksellisesti päälehden aiheuttamaa tyhjyyttä elämässäni. The-versio ilmestyy täkäläisten lehtikauppojen hyllyille vain printattuna nivaskana aa-nelosia, joten päätin antaa International-versiolle mahdollisuuden. Ja kyllä – se kannatti. Lehti on kuin Hesarin parhaimmat päivät. Tai se on oikeastaan jatkuvaa HS:n Kuukausiliitettä.

Parasta uutisten lukemisessa on se, kun entuudestaan tylsäksi ajateltu aihe muuttuu mielenkiintoiseksi ihan vain kirjoitustavan ansiosta. Tilaukseen menee.

3. Hipster-lasit


Menin Instrumentariumiin ja pyysin klassiset, vanhahkot, pyöreähköt, mustat, muoviset silmälasit. Käytin lisäksi vertausta ”vähän Carl Haglundmaiset, mutta isommat

Siis hipster-lasit.

Myöhemmin luettuani internettiä, en ole enää varma onko lasit Hipster vai Hipster Irony. Hipstereistä on nimittäin tullut valtavirtaa ja yhdestä hipster-lookin kulmakivestä – mustista isoista laseista – on sitä myötä tullut myös valtavirtaa! Eli nykyään mustat lasit omistavat henkilöt ovat joko Poser Hipstereitä tai näitä Ironic Hipstereitä. Apua!

Koska haluan olla edes hetken pois valtavirrasta nimeän tyylini Renko Hipsteriksi. Siinä genressä saan todennäköisesti olla hetken yksin – kunnes yks renkolainen Jarmo huomaa tän.

HIP HEI