Viikon TOP 3: Hankinnat

Peugeot-pippurimylly


Vihdoin! Pirkka-pippuriraastin sai vihdoin väistyä ultimaattisen tehomyllyn tieltä. Kauan unelmoimani Peugeot kulkeutui tällä viikolla isossa Anttilan pussissa uuteen kotiinsa, valurautapannun viereen.

Onko sillä merkitystä minkälaisesta härvelistä se pippurihöttö siihen pihvin päälle rouhiintuu? On, esimerkiksi YLE:n Kuningaskuluttajatestin mukaan. Arvosanalla 4,7 (asteikolla 1-5) testin voittaneessa Peugeot-pippurimyllyssä on kuulemma ehdottomasti kivoin kouratuntuma. Voittajamylly sai kehut myös kuusiportaisesta karkeussäädöstään. Kuningaskuluttajan mukaan pippuripösöllä saa aikaiseksi ”aikamoista rouhetta” tai vaihtoehtoisesti jopa ”hienoista utua”. WOW!

Kuningaskuluttajan arvio ei kuitenkaan ollut syy vaihtaa muovi-Pirkka Peugeotiin. Olen nimittäin jo koko pienen elämäni ajan ihaillut noita jykeviä, mutta samalla niin hienostuneita, ikuisesta teräksestä ja puusta valmistettuja keittiöesineitä. Ne ovat enemmän kuin keittiöesineitä. Ne ruokkivat niin esteettistä silmääni kuin pippuria huutavaa suutani.

Vaikka himoni pölyiseen utupippuriin on yltynyt vuosien saatossa, ei kouriintuntuvuudestaan huolimatta yksikään yksilö ole tarttunut näppeihini. Kunnes tällä viikolla Anttilassa. Silloin tein valinnan, jota tuskin tulen ikinä katumaan. Ja nyt, uuden myllyn pyöriessä muiden maustetötteröiden keskuudessa, saa ainakin Pirkka-suolaraastin valmistautua toverinsa lailla lähtöön. Ajatus Peugeot-suolamyllystä alkaa pikkuhiljaa konkretisoitua toiseksi Anttilan reissuksi.

Kirja: Nainen junassa


Muutamia viikkoja sitten etsin jotain korviketta Kaikki se valo jota emme näe –kirjan jättämään tyhjään aukkoon iltalukuhetkissäni. Aina ennen unta on tapanani lukea edes yksi kappale jostain kirjasta. Nyttemmin kun omaa mielenkiintoani kutkuttelevat opukset ovat olleet vähissä, olen palannut kirjahyllyni elämäntaito-oppaiden pariin ja se ei tunnu iltalukemisena liioin kevyeltä saati elämäntaitoa kehittävältä.

Törmäsin sitten etsiessäni Nainen junassa -kirjaan, jonka uhottiin olevan jopa parempi trilleri kuin Gone Girl. Gone Girl oli oikeinkin hyvä joten odotukset kipusivat hetkessä kattorakenteisiin. Nainen junassa -intoa myötäili se, että kirja oli ensimmäisenä esikoisromaanina yltänyt jenkeissä ja briteissä myyntilistojen kärkeen. Katonrajasta kipusin kuitenkin yhtä nopeasti alas kuin olin sinne mennytkin. Kirja ei ollut näet vielä Suomessa myynnissä.

No sitten! Astelin tällä viikolla muina miehinä Suomalaiseen Kirjakauppaan juuri ennen aukioloajan päättymistä ja kuinka ollakaan – romaanien TOP-hyllyssä nökötti tuo hekumallinen teos. Kuin hidastetussa elokuvassa syöksyin kieli poskella kohti TOP-hyllyä, nappasin bestsellerin kainalooni ja lähdin onnellisuutta uhkuen kotiin. Maksoin siis toki sen myös.

Ensimmäiset kappaleet ei lupaa kovin paljon, mutta uskoa löytyy!

Koristetyynyt


Hyvä on, tuodaan se nyt tässä julki. Mun mielestä koristetyynyt on tosi ok. Käytännössä olen aina ollut neutraalin innostunut sisustusasioista. Eritoten sisustustyynyt lämmittävät sisintäni. LOL.

Ollessani 16-vuotias, matkustin pikavuorolla Karkkilasta Helsinkiin ostamaan Forumin Hemtexistä tyynyjä. Okei, se ei ollut reissun pääasiallinen tarkoitus, mutta ostin myös tyynyjä. 2kpl 9,90€ – ikuisessa vuodenaika-alessa. 18-vuotiaana ajokortin saatuani IKEA:n ovet avautuivat ja rumba jatkui siellä.

Puolustuksekseni haluaisin huomauttaa muutaman seikan sisustustyynyjen kätevyydestä. Ensinnäkin sohvalla ollessaan ne antavat tukevan ja muotoutuvan alustan mitä optimaalisimpiin elokuvankatseluasentoihin. Toiseksi ne pehmentävät ja lämmittävät niitä sohvan tai muun istuimen osia jotka muuten olisivat kovia ja kylmiä. Ja kolmanneksi, sisustustyyny toimii eräänlaisena sylipöytänä esimerksi lautaselle tai kirjalle.

No mistäs muualtakaan kuin Hemtexistä ne tyynyt tälläkin kertaa löytyivät. Ja vieläpä tarjouksesta! Tämmöistä. On se kiva.

Keinutyyny
Sohvatyynyt

Oikein hyvää viikonlopun alkua!