Syyttä seurausta

Innostuin etsimään keinokausaalisuutta päivän lehdestä. Eihän mikään ole sen mielenkiintoisempaa kuin yhdistää kaksi toisiinsa liittymätöntä asiaa keskenään, luoda niiden välille väljä syy-seuraussuhde ja esittää koko roska sen jälkeen totuutena.

Onnistummehan me kaikki välillä tekemään vääriä johtopäätöksiä – joskus vahingossa, joskus tarkoituksenmukaisesti. Kun omasta kyseenalaisesta kontekstisovituksesta sitten oikein innostuu, voi päästä kunnon aivopieru. Kuten nyt.

Yhdistin siis aikani kuluksi Helsingin Sanomien (1.11) uutisotsikoita toisiinsa. Olkoon tämä oodi ontuville oivalluksille.

Vastaavaa ei ole tapahtunut miesmuistiin, tiedetään kertoa. Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan ei vielä tiedetä mistä erhe johtui, mutta vakavasta vaaratilanteesta on ollut kyse.

Finnairin strategiasta ja resurssipalveluista vastannut Ville Iho eroaa. Helsingin Sanomien mukaan ei vielä tiedetä mistä eroaminen johtuu, mutta tiedotteen mukaan Ihon mielestä juuri nyt on aika suunnata uusiin tehtäviin. Juuri nyt.

Naapurin toimeentulotiedot saa helposti urkittua puhelimitse mikäli tietää hänen nimen ja sosiaaliturvatunnuksen. Ei tarvita kuulemma pankkitunnuksia eikä muita sähköisiä tunnistautumisia. ”Kelassakin mahdollisuus urkintaan tunnetaan”, kertoo Helsingin Sanomat.

Jos ei halua tätäkään vaivaa nähdä, on toimeentulotiedot ainakin joistain ihmisistä saatavilla ihan HS:n omilta sivuilta.

Tutkimuksen mukaan Suomeen tulleet maahanmuuttajat elävät pidempään kuin me kantakansalaiset. Maahanmuuttaja ei kuulemma dokaa niin paljon kuin meikämaalainen. Myös se, että maahanmuuttajat ovat tulleet useimmiten tekemään töitä, erottaa tutkimuksen mukaan heidät edukseen.

Perussuomalaiset ovat lähteneet määrätietoisesti etsimään uutta puheenjohtajaa.

Ei Espoon valtuustolla eikä kenellä muullakaan ole sellaista taikasauvaa, jolla sen metron saisi houkuteltua ulos tunnelistaan. Eikä Espoon valtuustolla saati kenellä muuallakaan ole sellaisia rahoja, joilla espoolaiset bussin kyytiin saisi.

Kustannustehokkaat keinot on nyt tunnistettu ja yksityisautoilu tullee pelastamaan metropolin tästäkin kiipelistä. Ajokorttilainsäädäntö nimittäin uudistui tänään. Mennään kuulemma yhä ”eurooppalaisempaan” suuntaan. Rajat auki ja kaikille ajokortit?

Nyt pitää toimia nopeasti, sanoo taloustieteilijä Nicholas Stern. Vielä on mahdollisuus estää ilmastonmuutos jos kääritään hihat ja aletaan tosissaan hommiin.

Pikkupussit lähtee ensimmäisenä! Siinä on konkreettinen teko. Kukin kantakoon pakasteet kotiinsa missä parhaakseen katsoo, kunhan ei pienessä muovipussissa. Ja seuraavaksi keskitytään sitten hernekeittoon. Metaanipäästöt kuriin – vaikka hernekeittopurkki kerrallaan.