Sunnuntain summeeraus 6/52 – Polognese

Lahti

Katsoin viime sunnuntaina säätiedotusta kauhulla. Pakkasin pakkasen säikyttämänä viikon romppeet salkkuun ja päätin etten kotiin palaa ennen kuin lämpömittari näyttää inhimillisempiä lukemia. Viihdyinkin sitten koko arkiviikon Lahdessa Ilonan tykönä.

Tässä tämän viikon tärkeimmät huomiot:

1. VIIKON selkein kolmekymppisten lähestymistä enteilevä ilmiö: Pariskuntaillanvietto.

Nyt ollaan ilmeisesti siinä vaiheessa elämää, että keräännyttään pariskunnittain jonkun pariskunnan luo, siemaillaan pariskuntaviiniä ja levitetään ruohosipulilevitettä pariskuntapatongille ihan rauhaksiin ja kivaksiin. Ja ihanasti. Ja pelataan Aliasta.

Se on kyllä just sitä mitä mä haluan just nyt, joten kaikki on oikein hyvin.

2. VIIKON ehdottomasti mielenkiintoisin tapa kirjoittaa bolognese: Polognese.

Se on bolognese, pehmeällä beellä. Italialainen kokki saattaa loukkaantua, jos sen kirjoittaa noin”, sanoi kokeneempi tarjoilija vähemmän kokeneelle. Il Padrinossa ensimmäistä päivää työskennellyt nuorimies ei ilmeisemmin ole pastan ystäviä.

Ei kaikkien tarvitse ollakaan. Olen kovin onnellinen, että hän on saanut mahdollisuuden vaativaan työhön. Liian usein palkataan konkari tai kisälli vaikka untuvikossa voisi olla suurin potentiaali.

Sitä paitsi se on mukavaa vaihtelua kun vuorosanat ei mene samalla kaavalla kun kaikissa muissa ravintoloissa. ”Maistuiko?” voi ihan yhtä hyvin olla ”Voinks mä ottaa noi astiat?” tai ”Kuittia?” voi olla ”Mä en tiiä tarviiksä tätä mut tää on sun kappale.”

Vahva suositus, sillä parmesaania tuotiin pyynnöstä pöytään erillinen kippo ja talon punaviini oli erinomainen. Il Padrino, Lahti.

Kuva ei ole Lahdesta eikä Bolognesesta. Kuva on Edinburghista ja siinä on villisikaragu
Kuva ei ole Lahdesta vaan Edinburghista, mutta siinä on tagliatelle bolognese, jota myös Il Padrinossa söimme.
Lahti
Lahti

3. VIIKON inspiroitunein hetki kirjoittaa blogia: Keskiviikko, klo 7.30-8.00.

Tuli niin hyvä idea parkkihallissa, että jätin normaalit aamuvalmistelut töissä väliin, hain tuplakupin automaattikahvia ja kirjoitin 3,6 sekunttisanan nopeudella 6 tapaa välttää tervehtiminen työpaikalla -kirjoituksen rungon. Harvinainen blogiflow.

Kannatti uhrata valmistautumisaika, sillä kirjoituksesta tuli yhtäkkiä luetuin sitten 2015 joulukuun. On se niin kiva kun te käytte täällä lueskelemassa näitä juttuja. Kiitos siitä!

4. VIIKON raflaavin lyhenne: U.O.B.

Se on lyhenne mielenkiintoisesta ilmiöstä, joka ottaa meistä jokaisesta välillä tiukan otteen ja saa selittämään pöhköjä asioita vakavalla naamalla. Se on periksiantamattomuutta puhkuva piirre, josta irrottautuminen voi vaatia joskus jopa terapiaistuntoja.

U.O.B – Usko Omaan Bullshittiin (Esa Saarinen)

5. VIIKON hienoin sääilmiö: Kirjava taivas.

Taivasvärit oli joka päivä aivan maagiset. Helsingistä Lahteen ajaessa ihailin taustapeilissä pakkaspölyn sekaan laskevaa iltapäivän aurinkoa. Lahdessa kirkkaan sininen taivas vaihtui kattojen yllä pienen valkoraidan erottelemana intensiiviseen oranssihehkuun. Perjantaina Tampereelle suhatessa taivaalla mollotti todella iso kuu. Pysähtelin bussipysäkeille kuvaamaan, mutta se oli aina metsän takana piilossa.

Pakkasen hellittämisestä huojentuneena, pariskuntaillanvietosta selvinneenä ja Pekka Haaviston presidenttiehdokkuudesta ilahtuneena hyvää sunnuntaita toivottaen,

Arvi