6 keinoa välttää kahvikupin tiskaaminen työpaikalla

Kaikki me tiedämme kuinka ärsyttävää on laittaa kahvikuppi astianpesukoneeseen, varsinkin töissä. Kotona saa tiskien kanssa ropata ihan riittävästi. Eikö me voitaisi sopia, että joku muu laittaa ne tiskit siellä töissä? Tietääkseni siitä ei ainakaan minulle makseta.

Tiskien laittaminen on täysin kommunistinen ajatus jo lähtökohtaisesti. Ikään kuin meillä kaikilla olisi muutenkaan samat velvollisuudet – miksi tiskikoneen täyttäminen olisi jotenkin erilainen asia? Annetaan sitten saman tien kaikille saman verran palkkaa.

Ikävä kyllä keskuudessamme on vielä niitä, jotka kyyläävät keittiön nurkalla muiden tekemisiä ja kommentoivat ikävästi jos jollain on jotain tärkeämpää tekemistä kuin kahvikupin tiskaaminen.

Tehottomampaa kuin kahvikupin tiskaaminen on ainoastaan se, että väijyy nurkissa muiden ihmisten tiskejä. Uskomatonta! Käyttäisivät aikansa vaikka tiskikoneen täyttöön kun se nyt tuntuu muutenkin olevan kaikki kaikessa.

Listasin 6 vinkkiä, joiden avulla voit välttää tiskikoneen käytön kokonaan. Ota kikat haltuun ja kokeile jo tänään!

1. Toimi, kun keittiö on tyhjä

Kuljeta kahvikuppia aina mukana. Kun menet tauolle, ota kuppi mukaan. Kun menet vessaan, ota kuppi mukaan. Kun menet röökille, ota kuppi mukaan. Jos joku kysyy, että miksi sinulla on kuppi mukana vessassa, sano, että olet menossa hakemaan kahvia.

Voit aina välillä oikeastikin hakea kahvia, mutta se ei ole se todellinen syy, miksi sinä kannat kahvikuppia mukanasi. Todellinen syy on se, että kun jollain vessa- tai röökireissulla huomaat keittiön olevan tyhjä, vie kuppi saman tien tiskialtaaseen.

Kun kukaan ei ole näkemässä, kukaan ei saa ikinä tietää, että se oli sinun kuppisi, joka ei päätynyt pesukoneeseen. Varsinkin siksi, että olet profiloitunut tyypiksi, joka kantaa omaansa aina mukana. Täydellinen hämäys!

Seuraavalla kerralla otat kaapista puhtaan kupin.

ProTip: Availe ja sulje pesukonetta kun odottelet kahvin valumista. Annat ohikulkijoille vaikutelman, että sinäkin osallistut heidän söpöihin keittiöpuuhasteluihinsa.

2. Odota, että tiskikoneet käyvät

Yleensä työpaikoilla on sitä yli-innokasta väkeä, joka jostain syystä nauttii pesukoneen äänestä ja laittaa niitä käyntiin useita kertoja päivässä. Olen nähnyt järkevienkin ihmisten tekevän niin.

Yleensä koneita on vierekkäin kaksi, joista toinen on käynnissä ja toinen odottaa käynnistäjäänsä. Joskus kuitenkin käy sillä tavalla onnekkaasti, että molemmat koneet ruksuttavat.

Silloin on sinun paikkasi iskeä. Silloin sinä tulet oman kahvikuppisi kanssa keittiöön ja – voi harmi – tiskikoneet ovat täynnä ja sinun pitää jättää oma kuppisi pöydälle.

Huokaa kovaäänisesti, että ”pahus, nämä onkin täynnä…no ei auta muuta kun jättää tää tähän”. Keräät sympatiat muilta keittiössä olevilta.

ProTip: Jos koneet ovat täynnä juuri pestyjä astioita ja odottavat tyhjentäjäänsä, esitä kiireistä. Ota vaikka nappikuulokkeet korville ja puhu jostain tärkeästä, kuten erilaisista vaikeaselkoisista lyhenteistä tai liikevaihdon kasvattamisesta. Hyödynnä anglismeja.

3. Unohda kuppi yleiselle paikalle

Jätä kuppi ”vahingossa” yleiselle pöydälle, neuvotteluhuoneen pöydälle tai vaikka työkaverin pöydälle. Unohduksia sattuu kaikille, sinulle vaan vähän useammin.

Siivooja hoitaa sen siitä seuraavana päivänä tiskikoneeseen.

4. Jemmaa, kotiuta, myy

Aika monella työpaikalla on niitä kahvikuppeja aika paljon. Niitä rikkoutuu ja muuten vaan uusitaan jatkuvasti. Kukaan ei huomaa jos niitä häviää tasaiseen tahtiin.

On nimittäin suhteellisen helppoa viedä kahvikuppi päivän päätteeksi vaikka omaan pukukaappiin tai muuhun henkilökohtaiseen pesäpiiloon.

Jonain rauhallisena iltana sitten keräät ne likaiset kupit isoon urheilukassiin ja viet kotiin. Kerrot puolisollesi tehneesi erittäin hyvän kirpputorilöydön ja pyydät häntä kiillottamaan saaliin.

Kun seuraavan kerran tuot uuden satsin töistä, otat edellisen erän kiillotetut kupit astiakaapista ja myyt ne tori.fi:ssä hyvään hintaan. Ihmettelet puolisollesi pöydälle yhtäkkiä ilmestynyttä tiskivuorta.

ProTip: Haarukat ja veitset menevät myös kivasti kaupaksi.

5. Vanha kunnon vesihämäys (ei aloittelijoille)

Lähestyt tyhjän kupin kanssa tiskiallasta. Nurkissa väijyvät kyylät ovat jo valmiita tuomitsemaan sinut ikuiseen kadotukseen syntisenä, mutta sinäpä et olekaan hylkäämässä kuppiasi (vielä).

Laitat hanan päälle ja valuttelet kylmää vettä. Kyylät ymmärtävät tässä vaiheessa, että olet ottamassa janojuomaa. Kokeilet veden lämpötilaa, mutta et ole vielä ihan tyytyväinen. Kyylät kiinnittävät tässä vaiheessa huomionsa jo muihin syntisiin.

Sitten käännät selkäsi heille, laitat kupin altaan pohjalle ja suljet hanan. Kukaan ei kuule kupista tulevaa kolahdusta kun hana on päällä.

Sitten poistut paikalta selkä paholaisiin päin ja toinen käsi hieman koukistettuna, ikään kuin pitelisit kuppia. Tuuleta kulman takana, mutta pidä huoli ettei sinua seurata.

ProTip: Kokeile kiusallasi lopettaa kahvinjuonti kokonaan. Hanki vesipullo ja sen avulla itsellesi säännöllinen pissahätä.

6. Vetäydy kuoreesi

Mieti kaikkea sitä vääryyttä ja pahaa, jonka olet elämässäsi kohdannut. Mieti niitä kertoja kun oikeus, kohtuus ja tasa-arvo eivät ole toteutuneet kohdallasi. Mieti niitä hetkiä, kun olet joutunut tekemään muiden puolesta jotain mikä ei todellakaan olisi kuulunut sinulle.

Mieti niitä asioita aina kun menet keittiöön viemään kuppiasi. Anna surumielisen ja lasittuneen ilmeen valahtaa kasvoillesi. Liiku rauhassa laahustaen. Älä anna minkään häiriötekijän vaikuttaa sinuun. Älä reagoi.

Jätä kahvikuppi tiskipöydälle tai tiskialtaaseen, oli pesukoneen tila mikä tahansa. Anna polttavien katseiden lävistää niskasi, anna heristävien nyrkkien heiluttaa katkeraa huoneilmaa.

Anna mouhoojien mouhota ja kyylien kyylätä. Ajattele, että he eivät tiedä kuinka vaikea sinun elämäsi on.

Tule ulos keittiöstä ja yritä päästä yli kaikesta itsellesi aiheuttamasta mielipahasta. Hanki kertakäyttömukeja.

Miksi et jakaisi vinkkejä työkavereillesi?