Niin kauas kun silmä kantaa, merta nähdä voin

Siskoni pyysi apuani eilen illalla. ”Tarviin nyt potkun takalistoon ja rohkeutta”. Hän suunnitteli ulkomaanmatkaa yksinään. ”Go with the flow” sanoin. ”Niinpä”, vastasi hän. Katsoin ulos makuuhuoneen ikkunasta, autoani, joka oli lumen peitossa. Tiesin että olen aamulla ongelmissa sen kanssa, niin kuin olinkin. Monen päivän tekemättömät lumityöt näyttäytyivät minulle kylmänä muistutuksena halustani lähteä jonnekkin lämpimään. Mäki voisin lähtee.

Kun olin pieni, perheemme matkusti paljon. Kävimme joka kesä ainakin kerran etelässä. Jossain vaiheessa tuli stoppi ja ajattelin että on rahan tuhlausta mennä viikoksi jonnekkin vaan olemaan. Sillä samalla rahalla saa ostettua niin paljon kaikkea kivaa tavaraa. Meni jonkun aikaa kun huomasin toimivani aurinkoenergialla. Pienenä ei ollut merkitystä sillä kuinka pitkä päivä on. Ei pimeyttä samalla tavalla noteerannut. Nykyään kun talvipäivänä aurinko lähettää edes muutamaan säteen, olen onnellinen. Kesällä kiipeän pihakeittiöni katolle, otan viltin ja kylmän kokiksen. Mustan huopakaton voi ajatella polttavan jalkojen alla kuin hiekkarannan tulikuuma hiekka. Olen vähän lähempänä aurinkoa. Jos tämä saa sinut hymyilemään, niin isästäni sen verran, että kun keväällä ensimmäiset auringonsäteet alkaa lämmittää ja on kymmenen astetta lämmintä, hän tekee itselleen auringonottomajan pihalle styroxista ja aloittaa nahan tummentamisen. Musta se on ihan fine.

”Go with the flow” on hyvä neuvo. Pohdin tunnin verran siskolle antamaani ohjetta ja sitten lähetän viestin. ”Mäki voisin lähtee”. Joskus on vaan parempi ettei mieti sen enempää, vaan tekee vaan, menee virran mukana. Ja jos luottaa maailmankaikkeuden lähettämiin viesteihin samalla tavalla kun mä, niin sitä oppii tekemään helposti ja nopeasti hyviä ratkaisuja. Varasin siis matkan itselleni ja siskolleni Madeiralle tänään. Ehkä siskoni tietää että olen vähän helppo tämmösissä asioissa. Hotel Porto Mare sopii kuvauksen mukaan erityisesti pariskunnille. Kiva.

Asenteeni matkustamiseen on kovasti muuttunut. Matkaan kulutettu raha tuntuukin yhtäkkiä pieneltä verrattuna siihen minkälaisen kokemuksen voi saada. Ja tottakai tälle odottamisen riemullekin täytyy antaa jokin arvo. ”Varaa matka, nauti sivuvaikutuksista”.

Mulla olis vielä viikon 11 matkakohde ja -seura avoinna, kuka lähtee?

Go with the flow