Świętokrzyska

Okei, ehkei se ollutkaan ihan niin helppoa, kuin uhosin. Vaikka tiedän, että olemme hyviä etäsuhteessa ja että tämä on molemmille tosi hyvä juttu, sunnuntai tuntuu aika oudolta yksin.

Talosta numero 14, Świętokrzyska-nimisestä kadusta, puolalaisesta kaupungista, Krakovasta, on linnuntietä Renkoon 1139 kilometriä. Se on 500 kilometriä vähemmän kuin Edinburghista, mutta on se silti aika paljon kilometrejä. Ilona asuu nyt siellä, Arvi ja Pablo-kissa täällä.

Kun mietimme, miksi tämä olikaan hyvä ratkaisu, tässä muistutuksena pari asiaa:

  • Ensisijaisen huippua on tietysti se, että Ilona sai todella hyvän ja koulutusta vastaavan työn. Vastaava työ olisi saattanut tarkoittaa joka tapauksessa muuttoa jonnekin. Finnairilla pääsee suorilla Krakovaan kolmesti viikossa ja se on itse asiassa lähempänä Renkoa kuin Utsjoki Helsinkiä (1157km).
  • Pidämme molemmat matkustelusta. Puola on mielenkiintoinen maa, joka saattaisi jäädä vähemmälle huomiolle tavallisessa lomasuunnittelussa. Kuulimme myös, että Krakovasta lähtee paljon halpalentoja eri puolille Eurooppaa.
  • Kerroin, että haluaisin tehdä välillä ulkomailla etätöitä. Nyt se toteutuu. Saan kuulemma oman työpöydänkin sinne. Ja espressokoneen.
  • Kuten tiedätte, etäsuhteilu ei tosiaan ole meille uusi  asia. Tiedämme kuinka siinä kuuluu elää. Pääsemme uudelleen nauttimaan etäsuhteen luomasta uudelleennäkemisen kaipuusta ja jännittävyydestä.
  • Olemme haaveilleet kaupunkikodista toisena kotina. Nyt se toteutuu.
  • Tämä on väliaikaista.
Lentokentältä kotiin. Hymyä huuleen, sanoo kahvikuppikin. Ja hyvää sunnuntaita!
Nytkö se meni?