Sunnuntain summeeraus 27/52 – Humppaa!

Minulla oli monta hyvää tilannetta kirjoittaa tämän viikkoista sunnuntain summeerausta, mutta päädyin kerta toisensa jälkeen tekemään jotain muuta. Ehkä tässä on tällainen kevyt kesämode.

JOENSUUSSA

Olin työmatkalla Joensuussa alkuviikon. Nautin niistä hetkistä kun työpäivän jälkeen voi kävellä toimistoa vastapäätä olevaan hotellihuoneeseen ja lukittautua sinne tekemään kaikkia niitä asioita, joita ei jostain syystä tule kotona tehtyä.

Hotellihuoneen pelkistetty, siisti ja huomiota herättämätön sisutus ja ylipäätään sellainen neutraalista poikkeamaton ilmapiiri luo erinomaiset puitteet esimerkiksi lukemiselle, pohdiskelulle ja tutkiskelulle sekä esimerkiksi kirjoittamiselle. Kirjoittamiseen oli tarkoitukseni tuo mahdollisuus käyttää tällä kertaa.

Joensuussa paistoi kuitenkin aurinko aika mukavasti, joten pääsyin pitkille valokuvauskävelyille keskustan läpi kulkevan Pielisjoen varteen. Muun ajan katsoin Netflixiä tai kameratarjouksia. En saanut mitään kirjoitettua.

[Muistiinpanot Joensuusta: Uuden kameran tilaaminen mietityttää, Iiris & Melissa  -podcast on hyvin erikoinen]

Mattolaituri

PERJANTAINA TÖIDEN JÄLKEEN

Perjantai oli lyhyempi työpäivä kuin muut ja olin ajanut Tampereelta jo neljäksi kotiin. Sunnuntain summeerauksen pääpointit on yleensä jo pitkälle luonnosteltu siinä vaiheessa, mutta tällä kertaa niin ei ollut. Muistiossa oli vain yksittäisiä sanoja.

Ajattelin, että voisin hyödyntää perjantai-illan kirjoittamiseen, sillä siihen ei oltu suunniteltu mitään erikoista.

Kävi kuitenkin niin, että kotiin päästyäni laitoimme pizzataikinan kohoamaan, lähdimme metsäkävelylle ja sieltä palattuamme korkkasimme samppanjapullon. Koska on kesä. Avasin kyllä koneen raapustaakseni jonkun raakileen, mutta päätinkin nauttia elämästä. Ei sanaakaan valmista blogia.

[Muistiinpanot perjantailta: Hirvikärpäset palanneet, Taittinger toimii]

Taittinger

LAUANTAINA AAMULLA

Heräsin lauantaina aikaisin, jotta ehtisin kirjoittamaan jotain ennen kuin lähdemme käymään Porvoossa ja ennen kuin pitää lähteä keikkapaikalle Karkkilaan.

Ilona sai kuitenkin houkuteltua juoksulenkille ja sieltä palattua Hesarin lukeminen tuntui kiinnostavammalta kuin kirjoittaminen.

Aamuaurinko paistoi todella paahtavasti ja päädyin ihmettelemään sitä tietokoneen kanssa pihalle. Se häikäisi sen verran, etten saanut lopulta sanaakaan kirjoitettua. Sitten piti jo alkaa tulostaa nuotteja illan keikkaa varten ja soitella setti kertaalleen läpi.

[Muistiinpanot lauantaiaamulta: Aamulenkit harkintaan, paperinuotit vs. iPad]

Lehtiä maassa

AUTOSSA MATKALLA PORVOOSEEN

Lähdimme lauantaina Porvooseen lounaalle. Bosgårdin luomulihatila tuli tutuksi pari vuotta sitten kun olin siellä trubaduurina yksissä häissä. Sittemmin siellä on tullut pariin otteeseen käytyä syömässä.

Ajattelin jos ehtisin puolentoista tunnin ajomatkan aikana kirjoittaa sunnuntain summeerauksen niin ei tarvitsi sunnuntaina enää tehdä mitään muuta kuin julkaista.

Päädyin kuitenkin ottamaan selfieitä ja katselemaan maisemia.

[Muistiinpanot Porvoon reissulta: Erinomainen lehtipihvi, kotimatkalla koukkaus Helsinki-Vantaan kautta, Strawberry & Crème Frappuccino]

Selfie
Lehtipihvi & ranut
Frappuccino

LAUANTAINA ENNEN KEIKKAA

Olin siis Karkkilassa Pub Pikkupässissä keikalla. Soittoaika oli vasta 23:30, joten ehtisin vielä ennen sitä kirjoittelemaan jotain.

Kun pääsimme Porvoon reissulta kotiin, oli jätti-Frappuccino tehnyt tehtävänsä ja ähky pakotti päiväunille. Katsoin hetken Netflixiä kunnes nukahdin. Kun heräsin, piti laittaa jo kamoja kasaan.

Luovutin. Joko tekisin niin, että pistäisin blogiin ainoastaan viikon kuvat ilman selityksiä tai sitten kirjoittaisin summeerauksen sunnuntai-iltana.

Soitin oikein kivan 2,5-tuntisen setin miellyttävästi mukana jammailevalle yleisölle ja könysin puoli neljän aikaan nukkumaan.

Heräsin 8:15 eikä uni enää tullut. Sain vision tästä kirjoituksesta ja tuuttasin menemään. Taisteluvoitto.

[Muistiinpanot keikalta: 7/7 toivebiisit toteutettu jos toistuvia ”humppaa!”-huutoja ei lasketa]

Stage

Aurinkoista sunnuntaita!

Arvi