Me muutetaan Tampereelle!

Tämä ei ole vitsi. Tämä ei ole myöhäisherännäinen aprillipila. Tämä ei ole piipahdus, tämä on muutto. Tosiasiallinen muutto. Tämä koskee myös minua, renkolaista talonpoikaa. Tämä koskee meidän koko perhettä. Me muutetaan Tampereelle. Lappiin. Tampereen Lappiin.

Vuonna 2013 me tavattiin. Ilona opiskeli silloin Skotlannissa. Ei ollut tavallista parisuhdeaikaa se. Mutta Edinburgh tuli tutuksi. Se on kiva.

2015 Ilona valmistui ja muutti Suomeen. Viihtyi hädin tuskin puoli vuotta ja lähti töihin Puolaan. Ei sekään ihan tavallista elämää ollut. Krakova tuli kivasti tutuksi. Opin tekemään etätöitä. Siitä on nyt hyötyä.

2016 Ilona palasi takaisin Suomeen. Muutti melkein Renkoon, mutta ei ihan. Muutti Lahteen. Sai töitä sieltä. Viikonloppulaukun kulmat alkoivat jo nuhruuntua. Lahti ei tullut niin kovin tutuksi. Sinuhen leipomo kylläkin.

2017 minunkin täytyi raottaa renkolaisen identiteettiäni. Tunnustauduin osa-aikaespoolaiseksi. Ilona meni yhtäkkiä töihin Helsinkiin. Minunkin toimistotuolini oli Helsingissä. Päädyimme asuttamaan Espoota. Oltiin sentään samassa kaupungissa. Viikonloppuja elettiin maalla.

2018 Ilona jäi äitiyslomalle. Asettauduttiin jämäkämmin Renkoon. Renkoon, vihdoin Renkoon.

2019 oli vauvavuosi. Ellen oli hädin tuskin täyttänyt puolta vuotta kun hän oli tehnyt jo neljä ulkomaanmatkaa. Äitiinsä tullut. Ei pysy aloillaan.

2020 tuli korona. Kukaan ei liikkunut enää mihinkään.

Suurimman kriisin kynnyksellä Ilona päätti palata työelämän palvelukseen. Haki töitä Tampereelta. Sai töitä Tampereelta.

Ja nyt me muutetaan Tampereelle. Tampereen Lappiin.

Tampereen ja Rengon välissä on 105 km

Onneksi tässä on aikaa hoitaa kaikki käytännön järjestelyt. Huikeat 11 päivää.

Tänään oli työsopimuksen allekirjoitus. Ja vuokrasopimuksen allekirjoitus. Sitten on muuttokuormat. Sitten pitää testata, että toimiiko Lapinniemessä jo 5G. Ellen saa nyt ottaa vastuuta oman hoitopaikkansa järjestelyssä. Tässä tarvitaan kaikkien panos. Jossain välissä pitää ehtiä avata samppanjapullokin.

Ei meistä silti tamperelaisia tule. Renkolaisia olemme ja renkolaisina pysymme.

Tampereen asuntoa kutsutaan Tampereen asunnoksi ja Rengon torppaa kodiksi. Viikonloppuisin tullaan kotiin.

Otetaan vastaan hyviä vinkkejä lenkkireiteistä.