Syksy on muutosten aikaa

Historian syksyni ovat olleet usein käänteentekeviä. Kun puista varisevat lehdet ovat alkaneet värittää kylmissään värjöttelevää nurmikkoa ja auringon valo vähentyä, olen itse kasvanut täyteen pituuteeni ja loistanut idearikkautta. Syksy on usein ollut muutosten aikaa, eikä tämä vuosi tee siinä poikkeusta.

Se oli syksy 2007 kun pääsin töihin yritykseen jossa olen edelleen töissä. Parin vuoden päästä siitä, syksyllä 2009, etenin päällikön tehtävään ja siitä vuoden päästä – edelleen syksyllä – pääsin tehtävään josta olin haaveillut parin vuoden ajan. Samana vuonna, syksyllä 2010, ostin oman talon, niin kuin edellisestä kirjoituksesta käy ilmi. Ensi viikolla työurani täyttää jo kahdeksan vuotta.

Ränni

Huomasin että syksy on itselleni myös projektiaikaa. Esimerkiksi kesämökin ja talon remontit ajoittuivat aina syksyyn. Ehkä siksi, että kesällä on muutakin tekemistä, talvella sää rajoittaa remppaamista ja kevät on varattu kesäkuntoon-projekteille. Syksyllä 2014 aloitin italian opinnot omatoimisena kotiopiskeluna. Ikävä kyllä se projekti ei selvinnyt talven yli. Niin kuin ei useat ja taas useat urheiluprojektinikaan.

Ehkä se on ne viilenevät illat ja kynttilöiden tunnelmallinen valaistus mikä tekee syksyistä myös hyvää ihmissuhdeaikaa. Yhteinen aika ystävien kanssa alkaa kummasti lisääntyä kun kesäleikit pakataan kellareihin. Viileän raikas valkoviini vaihtuu samalla tummaan ja tuhtiin punaiseen ja alkaa tehdä mieli hyvää ruokaa. Syystalvi on illanvieton ja ravintolaillallisten kulta-aikaa. Se oli muuten syksy 2013 kun aloin ravata Ilonan luona Skotlannissa.

Lehdet ikkunassa
Valot yössä

Syksy 2015 ei tosiaan tee poikkeusta missään edellämainituista. Niin kuin saatoitte lukea, Myyntikuntoon-projekti oli omiaan tuomaan lisävipinää syysiltoihin. Sen myötä on tehty pieniä remontti- ja sisustussuunnitelmia. Projekti jatkuu edelleen.

Projekteja käynnistyy muillakin osa-alueilla. Yhden ystäväni kanssa päätimme osallistua syksyn viinikursseille. Viinien opiskelu on koko vuoden teema, mutta kurssille menemisestä olen haaveillut jo pidemmän tovin. Nyt se näyttäisi onnistuvan.

Ihmissuhdesyksy näyttää myös toteutuvan tänä vuonna. Jokaisena viikonloppuna tuntuu olevan jotain hauskaa menemistä eri ystävien kanssa. Tulevana viikonloppuna iloiset sisarukseni ja ystäväni tulevat juhlimaan syntymäpäivääni (lue: haravoimaan) joten hauskanpidolta tuskin voi nytkään välttyä.

Syksy on muutosten, projektien, ihmissuhteiden, viinin ja vilpittömyyden aikaa. Onko se jopa parempi kuin kesä?

Ainiin! Se piti vielä kertoa että meille tuli uus kissa ja aloitin viime viikolla unelmaduunissa.

Pablo
Pablo nukkuu